HANNAMARTINA

RESTAURANG

Publicerad 2014-07-31 18:45:01 i ALLMÄNT,

Sitter just nu och väntar på mamma och Johan. Vi ska äta restaurang idag tillsammans. Mysigt! 
Jag har precis spenderat eftermiddagen med Olivia. Vi åt pizza, sen gick vi på bio. Va så kul att se henne igen! Till helgen ska jag träffa fler kompisar! 
Det ska bli kul!! 


TIPS: NÄR GODISSUGET KRYPER FRAM

Publicerad 2014-07-30 14:10:01 i TIPS,

Ja, godissugen är jag ganska ofta, eller sötsugen i alla fall. 
Nu har jag ju en godispaus- vet inte om jag har nämnt det men det är jag nästan säker på att jag har gjort. 
Då får jag ju självklart inte äta godis och inte chips, bullar, kakor och inte dricka läsk. Jag får äta popcorn, nötter och sånt. Saft har jag fått dricka då och då. Vi kom överens om att jag fick dricka en cola på lördagarna, men jag har inte gjort det för jag vill vara lite mer ordentlig med det. Alltså, godispauser kanske man gjorde när man var liten, men jag vill göra det ändå för att minska på sötsakerna, bättre hälsa och jag får pengar för det, haha! Så tre månader håller detta på. Den 14 oktober är det slut. Jag klarat av snart 3 veckor. Hurra för mig! 
Men, ibland så blir man ju verkligen jättesugen, speciellt när mamma, Johan, Frida eller någon annan sitter och mumsar i sig. Då tänkte jag komma med lite tips! Och det här behöver ju inte bara gälla för de som vill ha godispaus, utan de som bara vill minska lite grann eller tränar, går på diet osv. 
 
När godissuget kommer, se till att ha något annat att äta eller gör något annat! 
♥ Tuggummi! Det finns så många sorter, olika slags mint, frukt, citrus, lakris osv. Ta ett tuggummi, så blir det oftast lite bättre. 
♥ Nötter i alla dess former. Gott, nyttigt och bra!
♥ Ät någonting, någon form av mellanmål eller lunch kanske? Oftast kommer godissuget när man är hungrig. Så gör en macka eller nått och se om det lugnar sig. 
♥ När du inte vill äta godis och någon sitter bredvid och mumsar i sig och du tycker det blir jobbigt att motså, så gå därifrån eller fixa dig något eget snacks att mumsa på. 
 
Självklart så tycker jag inte att alla ska minska på sötsakerna, det får man välja själv. Men om du vill det, så är ju detta några få bra tips som du kan använda dig utav. Jag gör som sagt detta för att förbättra hälsan, få pengar ;) och för att jag tycker att det har blivit väldigt mycket godis på sista tiden. 

HOME SWEET HOME

Publicerad 2014-07-30 11:47:24 i ALLMÄNT,

Hej på er!
Nu är jag hemma igen. Vi kom hem vid åtta igår. Då packade vi upp, duschade och sen kollade jag på Vänner, sen la jag mig. Imorse vaknade jag när mamma kom in med frukost på sängen, sicken lyx!!!
Idag är det jättevarmt! Vet inte ens varför jag har på mig kläder, borde gå runt i bikini! 
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, träna lite (för jag ska börja med det nu), fixa med Olivias presenter och bara ta det lugnt! 
Nej, jag svettas ihjäl....! 
Jag har väl egentligen inte så mycket att skriva, men vi hörs senare!
 

SOVIT

Publicerad 2014-07-29 18:42:25 i ALLMÄNT,

Vi åker och åker och åker men kommer aldrig fram... Haha.
Jag har sovit större delen av tiden, lyssnat på musik och kollat på utsikten. Nu drog Johan på, det skumpar och jag håller på att ramla av för jag ligger där bak. Bara att skriva detta tog typ 10 minuter för jag missar den rätta bokstaven hela tiden, haha! 
Anledningen till att jag har sovit är för att jag hade tagit åksjuketablett, för den blåser idag och går mer sjö och då blir jag sjösjuk... Den gör mig i alla fall väldigt trött. Kommer säkert inte somna inatt bara för det.. 
Åh nu är vi visst framme! Måste gå, jag ska hjälpa till att lägga till med båten! 

BRA SAKER ATT VETA :)

Publicerad 2014-07-29 13:00:01 i ALLMÄNT,

• If you're always hungry, you might just be dehydrated.
• Apples are more powerful than caffeine at helping you stay awake.
• Chew gum while you study and have the same gum while you take your test. It will help you remember what you studied! 
• Two glasses of milk a day will help keep your skin supple, soft and glowing.
• Got a pimple before something important? Use an ice cube to shrink it.
• Have a sore throat? Eat a few marshmallows! 
• Sugar can cure a burnt tongue.
• Turn the shower to cold before you get out. It closes your pores and makes you less likely to get acne.
• Want to wake up easily? Drink a glass of cold water! 



TIPS: 10 SÄTT ATT BLI AV MED STRESS

Publicerad 2014-07-29 11:00:58 i TIPS,

1. Lek med en valp.
2. Drick hett te.
3. Ta ett bad.
4. Gå ut och spring.
5. Spela musik.
6. Gör en lista på allt som behövs göra, så får du kontroll på läget och kan bara bocka av det du gjort.
7. Träffa en kompis.
8. Läs en bok.
9. Stäng av din telefon.
10. Sov bort det. 

BARNVAKT ÅT BUSUNGARNA

Publicerad 2014-07-28 19:22:48 i ALLMÄNT,

Är barnvakt för Hanna, Maja och Frida. Medans de vuxna är ut och äter och ska kolla på en spelning. Vi kollar på någon barbiefilm och de äter chips och dricker cola. Jag sitter och läser :) 

NYA TRÄNINGSSKOR

Publicerad 2014-07-28 11:00:19 i TRÄNING & HÄLSA,

Jag vill köpa ett par nya träningsskor, men jag vet inte vilka jag vill ha. Men jag tror jag vill ha från märket Nike eller något sånt. För de är så himla fina! Och lätta! Mina träningsskor väger "mycket" för att vara träningsskor. Mammas är jättelätta! Men jag ska köpa nya! Kanske något par av dessa skor? 
Åh de är så fina!!! 





DÅLIG DAG

Publicerad 2014-07-27 19:30:39 i ALLMÄNT,

Idag har jag en dålig dag.. Är på dåligt humör.
Just nu sitter vi i båten och mamma ska börja laga mat. 
Jag kommer inte blogga mer efter detta inlägget för jag har inget att skriva om. 
Imorgon ska vi in till Lysekil som sagt, då ska vi även träffa några kompisar till familjen. Förhoppningvis kommer jag på lite grejer att blogga om imorgon. Men just nu är inte inspirationen på topp. Längtar mest hem, så jag kan börja göra saker som jag har tänkt på nu. 
Jag är väldigt motiverad just nu och jag vill komma hem så snabbt som möjligt och göra allt jag är motiverad till att göra. För min motivation är lite som PMS, det går upp och ner hela tiden, precis som mitt humör. Och jag vill inte att den ska vara borta när jag väl kommer hem... 
Ha en fin kväll! 


PRESENT

Publicerad 2014-07-27 16:30:34 i ALLMÄNT,

Snart fyller Olivia år. Jag tänkte köpa en present till henne imorgon, om jag hittar någon då. Vet inte riktigt vad jag ska köpa bara... Men jag har några idéer. 
Det är lite synd att vi inte är hemma på hennes födelsedag, vi är nog hemma efter. Men vi ska fira henne senare för alla är inte hemma just nu. 

Nu har vi kommit fram till en hamn som tillhör Lysekil, kan man säga. Vi ska väl gå och bada snart. Men jag har ingen lust att gå till badplatsen. Jag vill bada från båten, det är roligare. Men vi har lagt oss på ett sätt så man inte kan bada från badbryggan på båten. Och det finns ingen stege på bryggan. Irriterande. 
Jaja, nu kommer mamma och Johan tillbaka med Karlsson. 

SÖNDAG

Publicerad 2014-07-27 11:23:43 i ALLMÄNT,

Åh, sov ganska gott inatt! Jag fick sova inne i hytten med Frida och mamma och Johan sov därute. Jag sov väl inte lika bra vanligt men bättre än där bak i alla fall. 
Det regnade massor igår och åskade. Sen så regnade det lite tidigt imorse också. 
Idag ska vi åka från Smögen, vi skulle gjort det sent igår men då startade inte mina kusiners båt, så då fick vi vänta tills idag då en mekaniker hade lagat den. 
Vi ska nog åka till Lysekil och hälsa på några vänner till oss. Alltså dem som vi lånade huset av. Vet dock inte när vi ska åka..
 
Det var faktiskt skönt att det regnade igår på eftermiddagen/kvällen för det blev lite svalare. Inte för att man ska klaga på värmen, för det är inte ofta det är så här varmt i Sverige! 
Nu ska jag klä på mig, fixa i ordning bland mina kläder för det blir alltid stökigt på hyllan så fort man grejar där. 
Vi hörs senare!
 
 

KATY PERRY!!!!!

Publicerad 2014-07-26 23:29:26 i ALLMÄNT,

Det här är det jag skulle berätta om! 
Jag och Madde ska på Katy Perry när hon kommer till Sverige! Hon har ju en pågående världsturné just nu och hon kommer till Stockholm den 22 mars 2015 om jag inte minns fel! Jag och Madde har bokat biljetter och vandrarhem! Ska bli så himla kul!!! 
Jag är så taggad, några nätter i Stockholm, shopping, konsert och massa andra roligheter!!! ÅHHH längtar så mycket!!! 


26 JULI

Publicerad 2014-07-26 10:00:32 i ALLMÄNT,

Så meningsfull rubrik. Men så är det ibland!
Godmorgon på er! Hade väldigt dålig mottagning på telefonen idag och sen låg jag i vattnet i princip hela dagen för att det är så himla varmt. Så därför har jag inte bloggat. Men nu är jag tillbaks! Inatt hat vi legat i Smögen. Idag vet jag inte riktigt vart vi ska åka. Men det får vi la se. Antagligen så ska vi till någon naturhamn..
Jag kom på att jag berättade om en sak som jag och Madde ska göra. Eller jag berättade det inte men jag sa att jag skulle berätta det, men såklart glömde jag det. Men nu kommer det ett inlägg om det senare! 
Hoppas alla har en fin morgon! 

VÄRMEBÖLJA

Publicerad 2014-07-24 19:26:40 i ALLMÄNT,

Ja det är var det är! 
Så varmt! Det är faktiskt klass 2 varning på vädersidorna. Och det har inte varit klass 2 varningen sen mannaminne.... Så värmebölja är precis vad det är. Men man ska inte klaga! För att:
1. Man behöver inte spendera pengar på en utlandsresa.
2. Man blir brun som en pepparkaka efter bara några få timmar i solen.
3. Kvällarna efter dessa varma dagar blir helt fantastiska.
4. Havet blir varmare. Just nu är det 21 grader i vattnet. 21 grader är banne mig inte dåligt när man bor i Sverige. När vi va på Rhodos förra hösten så var det 26-27 grader i vattnet. Det är inte så mycket kallare här nu! 

Dock verkar det som att det ska regna i helgen men det är väl bara bra nu när det har varit så torrt så länge. Förhoppningsvis blir det lika varmt efter helgen igen! 


ALLMÄNT BABBEL

Publicerad 2014-07-24 15:30:49 i ALLMÄNT,

Tänkte skriva detta inlägg i punktform. Skriva om olika saker, uppdelat och bra!
1. Jag har köpt/fått lite grejer nu när vi är ute med båten. Jag fick ett nagellack och en läpprodukt av mamma för några dagar sen. Sen köpte jag lösnaglar på rea som jag använder nu när jag väntar på att mina naglar ska växa ut. Sen idag, så fick jag nya träningskläder av mamma som hon hittade på rean. De är från märket Casall. Jag ska lägga upp bilder på allt! Antingen när vi kommer hem eller om jag hittar någon bra plats att fota dem nu när vi är ute med båten! 

2. Jag är så himla kissnödig! Jag måste gå på toa snart!!! Haha, jag dricker massa vatten hela tiden för att det är 33 grader och strålande sol ute! 

3. Jag saknar mina kära vänner! Jag har haft lite kontakt med Annie och Erica. Sen har jag haft lite mer kontakt med Madde, Sofia och Olivia. Saknar dem och alla mina andra vänner och ska träffa dem massor när vi kommer hem! Sen saknar jag även min härliga säng som ni kanske har märkt i ett av mina tidigare inlägg från idag ;) 

4. Imorgon så fyller min gulliga lillebror 2 år! Gud vad tiden går fort! Men ändå känns det som han ska fylla 3 eller 4 år! 
Sen fyller mitt marsvin 10 år. Tyvärr dog han får 3 år sedan. Men han var världens finaste marsvin! 

5. Jag vill bli mer brun! Okej jag är liiiite brun. Det är det enda jag kan säga. Mamma säger att jag är jättebrun. Men det tycker inte jag! Inte tillräckligt i alla fall!! Mer ska det bli! Men just nu är jag jättetrött och solen är skitstark så jag ligger inne i hytten. 

Det var en del av vad jag hade att säga. Hejdå!! 

TRIANGL

Publicerad 2014-07-24 14:30:18 i

Åh jag älskar dessa! Har sett att det är många som köpt triangl och tyckte att de är jättebra! De har gjort av dykardräktsmaterial tror jag det är? Men de är så fina! Älskar färgerna! De kostar ca 89 usd och är ungefär 660 svenska kronor. Jag gillar dessa modeller bäst! Det fina bandeau-toppar också. Skulle nog vilja ha en gul, rosa eller orange. Kanske en orange i balconettemodellen högst upp och en rosa i triangelmodellen. Åh så fina de är!!!! 

MIN SÄNG

Publicerad 2014-07-24 11:30:29 i ALLMÄNT,

Jag är en sån person som absolut älskar att ligga kvar i sängen på morgonen. Jag tycker att sängen är som skönast på morgonen! Den är otroligt skön på kvällen också när man är riktigt trött. Men på morgonen är den extra skön och man ligger perfekt hur man än ligger! Åh! 
Som ni kanske märker så längtar jag efter mig säng, jättemycket! 
Det är mysigt att sova i båten, men efter några nätter så blir det rätt obekvämt faktiskt. Mamma, Johan och Frida sover inne i hytten, där är dynorna ganska tjocka. Men jag sover där bak och där är dynorna tunna. Så jag har ont i ryggen, axlarna och nacken... Inte skönt! Så jag vill sova i min egen säng så snart som möjligt!!!! 


FÖRLÅT FÖRLÅT FÖRLÅT

Publicerad 2014-07-23 23:36:00 i ALLMÄNT,

Åh att jag aldrig lära mig att bli bättre på att blogga! 
Men nu när vi är ute med båten så är det liksom tusen andra grejer som vi gör... Så jag hinner inte och de stunderna som jag sitter med telefonen så har jag glömt det. Det är på kvällen som jag kommer på att jag inte har bloggat... 
Men imorgon så blir det mer inlägg! Titta in då! Godnatt! 

GREBBESTAD

Publicerad 2014-07-22 20:22:02 i ALLMÄNT,

Nu är vi i Grebbestad! Gillar att vara här, det är mysigt! Hoppas vi stannar en natt till. 2 nätter i naturhamn blir för mycket. Det räcker med en natt. Man har liksom inte tillgång till något... 
I alla fall så duschade jag bak på badbryggan. Glömde dock att raka benen men det kan jag göra sen eller imorgon. För det ska göras! Nu ska vi gå på bryggan och kolla lite. Får se om jag ser den snygga killen som jag såg på stranden ;) 

ANANASSHORTS

Publicerad 2014-07-22 09:27:09 i ALLMÄNT,

GOOOOOODMORRRRRGON!!
Jag vaknade 8.41, har vaknat samma tid flera dagar i rad nu! 
Jag ligger i hytten i mina ananasshorts och väntar på att min deo ska torka :) 
Idag ska vi åka in till Grebbestad och ligga där inatt. Ska bli rätt skönt att ligga i vanlig hamn efter 2 dygn i naturhamnar. Jag ska duscha, göra i ordning mina fötter, raka mig osv! Jag kommer känna mig extra ren för just nu känner jag mig bara saltig och äcklig just nu. Håret behövs tvättas också, fullt med salt och inte tvättat på ett tag. Här kom den äckliga sanningen. Men så är det. Jag behöver göra alla dessa saker snart, är obekväm!! 
Ska man ta sig ett morgondopp kanske? Vi får se! Vattnet har i alla fall gått upp till 20.5 grader, helt otroligt! 


KVÄLLSBILDER FRÅN BJÖRNÅSEN

Publicerad 2014-07-21 20:54:50 i ALLMÄNT,

 Nu ligger jag helt utmattad i båten. Det har varit jättevarmt idag också! Men vi har badat massor här på Björnåsen (en ö som vi ligger på). Jag har lånat Johans iPad för jag vill inte slösa internet på min telefon. Även om jag har mycket internet kvar. Här kommer några bilder från eftermiddagen/kvällen! 



SALTIG OCH SEG

Publicerad 2014-07-19 21:44:34 i ALLMÄNT,

GODKVÄLL! 
Nu ligger jag i båten i min favoritbyxor och insåg nyss att klockan redan är över halv tio!!!! Dagarna går så himla fort på sommaren och när man är ute med båten! Vi har snart varit ute i en vecka. Och vad jag vet så ska vi vara ute i alla fall 2 veckor sammanlagt om inte mer. Men det beror på vädret och enligt väderprognoserna (vädergurun är jag som sagt) så ska det var fint jättelänge! Så vi blir nog ute ett tag. Det är mysigt och roligt för det mesta (förutom bär det blir bråk, när vi stressar eller något annat negativt som händer). Saknar dock alla kompisar där hemma. De som har varit bortresta har ju kommit hem under tiden som jag är borta. 
Men jag ska träffa dem så fort jag kommer hem! ALLIHOPA.
Nu ska jag skriva lite i min båtdagbok, har gjort det (förutom förra året) varje år från första sommaren jag var med på båten när mamma och Johan hade träffats. Lite roligt att läsa när 9-10åriga Martina skriver om vad vi gjort på dagarna. 
Jag är faktiskt ensam i båten nu. Annika (Johans syster) och Tea (min kusin) är i deras båt bredvid, Leo (kusin) och Patrik (Annikas man) är ute och fiskar med gummibåten. Johan är ute med Karlsson och mamma och Frida äter glass någonstans. 

Dagen har i alla fall varit bra, dock väldigt varm men är det sommar så är det! Jag tycker dock att jag inte blivit så brun som mamma säger att jag blivit. Så det får bli att sola mycket mer imorgon haha! :) 
Efter jag har skrivit i båtdagboken ska jag nog läsa i min bok som jag har börjat läsa idag och ta något att dricka för jag är törstig! 
Förresten så ber jag om ursäkt för den dåliga uppdateringen men jag lägger undan telefonen på dagarna (jag använder den knappt, min nya telefon-diet). Jag ska försöka att uppdatera bättre och hitta lite andra grejer att skiva om (så det inte bara handlar om våran båtsemester). Göra lite tidsinställda inlägg och sånt om olika grejer som jag kan hitta. 
Nu kommer mamma och Frida! 
Älskade byxorna! 

VAAAAARMT SOM SATAN

Publicerad 2014-07-19 13:29:58 i ALLMÄNT,

Idag är det riktigt varmt och det blåser mindre idag. Det ska vara såhär fint väder i flera dagar nu! Är helt genomvarm! Men det är bara att pressa och jobba på brännan ;) Har inte badat idag än, men vi ska åka bort till stranden nu. Men det är bara att pressa lite och jobba på brännan ;) Eller de vuxna ska gå och vi andra ska ta gummibåten. 
Vi har precis lunch nu, det va gött de! 
Vi ska ligga kvar i Hunnebostrand inatt också. Imorgon vet jag inte riktigt vart vi ska... 
Jag har inte så mycket mer att säga, så vi hörs senare!! 


4 I RAD

Publicerad 2014-07-18 22:31:08 i ALLMÄNT,

Åh jag glömmer hela tiden att blogga! Men idag la jag faktiskt undan telefonen för det är så fint väder nu så jag vill ta vara på solen och värmen och bada och jobba på brännan ;) 
Nu ligger vi i Hunnebostrand. Det är fint här! Vi har badat, solat, ätit glass och haft det skönt. Just nu sitter jag och Leo och spelar 4 i rad! Han vinner! 


BARNFILM OCH GÅRDAGENS KONTAKT MED SOFIA

Publicerad 2014-07-17 10:12:46 i ALLMÄNT,

Godmorgon! Idag väckte min kära lillasyster mig kl 8. Jättekul. Nu har vi legat i hytten och kollat på barnfilmer. Så är det när man åker båt. Lillasysterns ord, våran lag. Hehe....
Igår så snappade jag med Sofia. Det var roligt att prata med henne igen. Hon har varit bortrest sen mitten av juni ungefär och hon kommer hem om 2 dagar och då är jag inte hemma.. Så är det alltid. Någon kommer hem och så åker någon iväg. 
Idag så ska vi åka iväg till något annat ställe. Vi hörs senare! 


MEGA STORA FÖTTER, KALL VIND OCH BÖCKER

Publicerad 2014-07-16 20:34:33 i ALLMÄNT,

Hejsan! 
Jag har inte varit speciellt duktig när det gäller uppdateringen idag. Men efter frukosten så gick vi till stranden och var där hela förmiddagen och nästan hela eftermiddagen. Det var soligt idag, lite moln men inget regn! :) 
Fast vinden är väldigt kall... 
Men idag har vi badat och solat i alla fall. Annsofie m.fl har kommit hit till Ellös också. 
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra riktigt. Ska nog läsa en bok? Jag har tre böcker med mig och sen fick jag tre nya böcker av mamma igår. Det är en triologi, en sommartriologi. Sommarböcker! De är skrivna av Jenny Han. Första heter: Sommaren jag blev vacker. Andra heter: Ingen sommar utan dig. Och tredje heter: Sommar för evigt. Hoppas att de är bra. Sen har jag med mig Expert på att rodna av Katarina Vin Bredow, The Fault in our stars av John Green (har redan läst den på svenska men vill läsa den på engelska också) och sen den tredje boken som jag har med mig heter Midsommarvals av Viveca Lärn. Det är första boken i en serie av 6 böcker tror jag. Den svenska serien Saltön är baserad på dessa böcker och jag tycker jättemycket om det serien för att den är så mysig. 
Här kommer tre bilder från idag :) 
Man får så stora fötter av crocs. De är inte de finaste skorna men så sköna och perfekta för båtsemester! 





EFTER REGN KOMMER SOL?

Publicerad 2014-07-15 14:44:49 i ALLMÄNT,

Nu har det precis börjat spöregn här. Så naturhamn kommer det antagligen inte bli. Det ska regna hela eftermiddagen och större delen av kvällen och sen ska det bli bättre väder imorgon. Molnigt men ändå soligt och varmare. Jag är vädergurun i våran båt. Jag vet allt som har med vädret att göra, haha!
Frida har precis vaknat efter att ha sovit i timmar. Det är lite strul med vart vi ska ligga för vi får gå över öppet hav och det finns inte så mycket platser för att folk vet att det ska bli oväder och vi tänkte inte så mycket på det. Det jobbiga med att gå över öppet hav är att det blåser så mycket och går jättemycket vågor... Men vi får se hur det blir. 




VÅGOR VAR DET HÄR!!

Publicerad 2014-07-15 14:00:29 i ALLMÄNT,

Vi har precis passerat Skärhamn tror jag. Vi har åkt båt i ganska många timmar nu, så är lite less på att bara sitta still. Sen kan jag inte göra så mycket för att då blir jag sjösjuk. Jag vet inte riktigt vart vi ska lägga oss inatt, men jag tror vi ska ligga i naturhamn. Det är ganska mysigt. Man är ifred och kan bara ta det lugnt. Jag tog med mig en del spel ut med båten så vi kanske ska spela lite ikväll, hoppas jag. 
Jag packade med mig ganska mycket grejer men vi har skaffat lite bättre förvaring nu till hyllorna i ruffen så allt fick plats! Nu måste jag gå ut och sätta mig för nu kommer det en hel del sjö. Och jag vill inte bli sjösjuk. 


IFALL JAG SKULLE GLÖMMA..

Publicerad 2014-07-15 10:30:21 i ALLMÄNT,

Här kommer ett tidsinställt inlägg, jag erkänner det. Lika bra än att låtsas att jag sitter i båten och bloggar när jag inte har tid/att nätet suger. Men nu sitter jag förmodligen i båten. Kanske har vi börjat åka, kanske är vi lite försenade och har inte kommit iväg eller så är vi mitt ute på havet och vågorna går och jag är sjösjuk. Yes, så praktiskt när man är ute med båten varje år och har varit de senaste 9 åren. Men när det är lite sämre väder, blåsigt och sånt och båten rullar omkring så blir jag extremt sjösjuk... 
Jag återkommer med vilken ö vi hamnar på. Kommer nog fixa ganska mycket tidsinställda inlägg för jag vill lägga undan mobilen så mycket som möjligt för den är konstant i mina händer nuförtiden och jag behöver ta pauser från den! Men lite liveinlägg ska jag göra, absolut! 
I alla fall, godmorgon på er och hejdå för nu är jag säkert sjösjuk och kan inte koncentrera mig på telefonen ;) 



REGNBÅGAR OCH GODNATTPUSS

Publicerad 2014-07-14 23:18:19 i ALLMÄNT,

Kolla vilka otroligt fina regnbågar det var på himlen den gråa eftermiddag! Vi har precis ätit kvällsmat i lugn och ro och nu har jag krupit ner i min säng och ska sova för vi ska upp ganska tidigt imorgon. För att vi ska ut med båten och vi vill komma iväg i tid pga att vi ska åka uppåt och ganska långt! Just nu är det nämligen finare väder i norr och för att Johans två systrar + deras familjer är där med sina båtar och vi ska liksom hänga med dem denna båtsemester. Annsofie m.fl ska dock hem på torsdag eller fredag för de ska till Gotland men de kommer ut med båten sen igen! Nej nu ska jag sova och drömma sött! Jag kommer att blogga imorgon igen för att jag har blivit så duktig på att blogga som ni kanske märker! :)
Godnattkyss till er allihopa! Sov gott! 


NY UNDERBAR TVÅL

Publicerad 2014-07-14 18:12:07 i ALLMÄNT,

Mamma köpte en ny duschtvål i affären som vi ska ha med oss i båten. Den luktar sååååå gott och den måste vara ny för jag har inte sett den förut. Jag ska definitivt använda den hela tiden när vi är ute med båten!! :)


VART KOM DET DÅLIGA VÄDRET IFRÅN?

Publicerad 2014-07-14 14:01:40 i ALLMÄNT,

Det har regnat från och till de senaste dagarna. Varför? 
Det har varit suuuuuperfint väder och så kommer detta? De som skickade hit detta väder, var vänliga att ta tillbaks det NU. Tack. 
Jag sitter i alla fall i soffan och kollar på telefon, så social jag orkar inte och tycker synd om mig själv för att jag har jätteont i magen (den tiden i månaden ni vet...) Resten av familjen är och grejer inför att vi ska åka ut med båten. Vet inte om det blir idag eftersom det regnar ganska mycket från och till (igen tack för det..) men annars blir det imorgon! Det är dock inte så kul att vara ute med båten när man har ont i magen i princip varje dag och behöver ha tillgång till toalett 24 timmar om dygnet.. Men det löser väl sig. Förra året gick det bra för då hade jag inte såhär ont. Det har liksom kommit detta året. Va f*n liksom?! Kunde det inte bara fortsätta som det har varit? Jag behöver ju inte ha förlossningsvärkar varje månad bara för att........! åh. 
Nej nu pratar vi om något roligare tycker jag... Min tumnagel på högerhand har börjat växa till sig! YEY. De andra nio naglar ser fortfarand ut som skit men jag är mest glad att någon växer, haha! 
Jag ska faktiskt ha med mig nagellack och nagelgrejer till båten! Ifall man har lite tråkigt eller om naglarna börja växa ordentligt och man vill hålla dem starka osv så kan man måla dem! Älskar att ha målade naglar. Men det är även skönt att inte ha det, om naglarna är fina i alla fall. 
NEJ! Nu börjar det regna idag :(( 

Förresten, jag har gjort en deal med min kära moder och den lyder såhär: jag ska inte äta godis, chips, kakor/bullar på tre månader. Jag får dricka 1 cola på lördagar och jag får äta popcorn (inget socker i popcorn och glass för att det är sommar typ hehe. Saft och sånt ska jag hålla mig borta ifrån också. Jag får dricka måltidsdryck som det heter för det är nästan inget socker i dem men det de är goda och då blir det lite variation från att bara dricka vatten. Så igår köpte vi massa naturgodis som jag ska få ha som mitt "godis" i båten! Gott! Sen har jag tuggummin med smak också som kan lätta godissuget när det dyker upp! Och om jag klarar detta då så ska jag få 900kr (alltså 300kr/månad). Jag blev inspirerad av mina kusiner som gör detta.
Och jag gör absolut inte detta för att gå ner i vikt eller så. Utan jag gör det för att det är bra för tänderna, hälsan och jag får pengar för det, haha! Sen tycker jag att jag har ätit ganska mycket godis på senaste tiden och behöver dra ner på det lite. 
Så i mitten av oktober så är dealen avklarad! Igår va min första dag och det gick bra! Jag är ju extra godissugen nu med tanke på tiden i månaden. Men annars är det okej. Heja mig!!!


VAD JAG KÖPTE IDAG

Publicerad 2014-07-13 18:08:08 i

2 par shorts från H&M för 50kr/st. Ett par blåa/vita med blommor på och ett par med ananas på, älskar dem // ett par sköna byxor från Chelsea för 99kr (massa rea där!!) de är tajta upptill och vida och sladdriga nedtill // 3 toppar från Gina Tricot för 29kr/st (massa rea där också!!), så sköna och härliga. Skönt att ha på sig när man inte orkar ha bh :) 

IDAG ÄR DET I ALLA FALL SÖNDAG

Publicerad 2014-07-13 11:52:35 i ALLMÄNT,

Nu är det söndag, jag har trott att edt har varit söndag sedan i fredags.. Vet inte riktigt varför. 
VI kom hem igår som sagt, vi åt thaimat och sen kollade jag faktiskt på Ronny & Ragge, haha! 
Nu så ska jag och Johan in till stan för att byta mina nya skor som gick sönder. Sen ska jag möta upp Annie, så jag hinner träffa henne lite innan vi åker ut med båten och jag tror Olivia kommer senare, vet inte om de kommer samtidigt. Men jag ska träffa båda två i alla fall! Vi hörs sen! :)

PÅVÄG HEM TILL GÖTET

Publicerad 2014-07-12 17:30:30 i ALLMÄNT,

Vi stannade till i Stenungsund för att sträcka på benen och fika lite. Mamma köpte en av de nya Festis-drickorna. Den var hur god som helst och påminde om en dricka som jag drack när jag var liten. Nu är vi i bilen igen och vi sitter och lyssnar på Ronny och Ragge haha. Det var typ det ända jag kollade på när jag var mindre, haha! Frida kollar på Hitta Nemo.
När vi kommer hem så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Vila lite och kolla på något avsnitt på en serie kanske? 
Jag tror hela tiden att det är söndag idag men det är lördag!! 


THE VIEW

Publicerad 2014-07-12 10:00:50 i ALLMÄNT,

Godmorgon allesammans!
Jag har varit vaken i kanske lite mer än en timme. Kollat på Youtube-klipp som jag älskar att göra! :)
Idag är det lite "svalare" ute. Det är 22 grader istället för mellan 28-30 grader, vilket är ganska skönt tycker jag. Värmen gör en väldigt seg och jag får lätt ont i huvudet. Idag ska vi åka hem från Lysekil. Vi ska hem, packa om och ut med båten, hehe. 
Igår åkte vi ut till Brannskär (tror det hette så/stavas så haha). Det är en jättefin liten ö där det låg en del båtar. Johans syster Annsofie + familj hade åkt tid och även en annan familj som vi känner. Vi badade i princip hela dagen, jag och mina kusiner. Jag vet att de inte är mina biologiska kusiner men de är mina kusiner. Det var varmt så var bara att bada. Så skönt i vattnet, det var varmt men svalkande. Vi hoppade från båtarna, simmade och åkte runt i deras gummibåt. Sen på kvällen så grillade vi och det var mysigt, vi satt ihopklämda i deras båt och åt massa mat. Man äter dubbelt så mycket mat när man är ute med båten för man håller igång så mycket och blir hur hungrig som helst när man ska äta! 
På tal om mat så luktar det jättegott från köket nu, mums!! 
Jag ligger fortfarande i sängen och kollar på den fina utsikten från sovrummet. 
PS. Jag har någon bild från ön igår som jag kan visa senare. Tog inte så mycket bilder för jag hade lagt undan min telefon. Stora framsteg för Martina ;) 

NOSTALGI

Publicerad 2014-07-11 23:21:29 i ALLMÄNT,

Dessa var mina favoritflingor när jag var liten. Fast de med flera olika sorter i. Dessa är bara havre. Så goda! 

TRÖTT OCH STEL

Publicerad 2014-07-11 10:04:23 i ALLMÄNT,

Godmorgon! 
Jag vaknade för en liten stund sedan, ligger fortfarande i sängen. Jag har sovit gott inatt, men sovit konstigt för jag är helt stel i kroppen och på vissa ställen gör det lite ont. Så det är ju inte så mysigt direkt... 
I alla fall, igår va en rolig och härlig dag! Hur varmt som helst, som det har varit de senaste dagarna. 
Efter frukost så åkte vi bil mot Smögen för att hämta Dan och Malins båt som hade varit på lagning. Mamma körde hem bilen igen och jag, Johan, Frida och Olivia åkte hem med båten, vi körde jättefort hela vägen hem och det var så kul! Älskar att åka fort med båten! När vi kom fram så badade jag och Olivia från båten och sen gick vi upp mot huset för att hämta hennes grejer. Vi fick "bryta oss in" genom ett fönster för mamma hade nyckeln och hon hade inte kommit. Sedan tog Olivia bussen hem mot Göteborg och vi packade badväskorna och tog båten till en ö med Johans syster + hennes familj och badade. Mysigt! 
När vi kom tillbaka så gick jag in på Klädkompaniet och tittade för Annsofie (Johans syster) sa att de hade massa rea och en del fina grejer. Jag köpte 2 långkjolar för 100 kr, en svart och en grå. Men när jag kom hem och provade dem så satt de inte alls bra på, så jag ska nog lämna tillbaka dem idag :(
NU ÄR DET DAGS FÖR FRUKOST!!



SMÖGEN

Publicerad 2014-07-09 18:51:31 i ALLMÄNT,


Jag och Olivia tog bussen från Lysekil till Smögen idag! Vi gick på Smögenbryggan, åt på Skäret och solade och badade vi en av badplatserna. Underbart! Det var så härligt att bada nu när det är så varmt! Det är helt kokhett ute, så är ganska trött nu. Har förberett middagen, kycklingtacos blir det, ska snart skära grönsaker! 

SKON SPRACK...

Publicerad 2014-07-06 16:36:26 i ALLMÄNT,

Det är himla kvavt ute idag, höll på att svettas ihjäl... 
Jag åkte in till stan vid halv 12 för jag skulle träffas och fika med några kompisar. Jag mötte upp Filippa och när vi var på väg till fiket för att vänta på de andra som blev lite sena så gick bandet av på min sko :( Mina nya skor! 
Så vi fick gå in på H&M och köpa ett par skor. Jag köpte ett par marinblåa sneakers typ för 99kr, så det var ju bra. Men är jättebesviken över att mina skor gick sönder och jag hittar inte kvittot, jag vet att jag sparade det, för man kan lämna tillbaks dem om de går sönder eller något liknande och få pengarna tillbaka eller få ett par nya. Men nu hittar jag det inte :( ÅH! 
Jag får la se hur det blir då. Vet i alla fall att mamma och Johan inte kommer bli så glada för att jag inte hittar kvittot. Men vad ska jag göra? Jag hittar det verkligen inte... 
 
Nu byter vi ämne för detta är deprimerande... 
Olivia kommer hit senare ikväll men sin packning och så sover hon över här i och med att vi åker imorgon, ganska tidigt. Så slipper hon liksom gå upp ännu tidigare för att åka till mig. Det ska bli mysigt att åka till Lysekil och bara ta det lugnt, gå omkring och ha picknik i bergen och kanske bada! Det ska vara ganska varmt nu så då kan man ju passa på att bada :) Nu måste jag få i mig något mer att äta för jag är hungrig! 
 
 

MAN MÅSTE HA TRÅKIGT FÖR ATT VETA NÄR NÅGOT ÄR ROLIGT

Publicerad 2014-07-05 18:03:40 i ALLMÄNT,

Ja, det är väl sant, men just nu vill jag inte ha tråkigt. Johan bad mig att cykla ner och köpa bubbelvatten för det var extrapris på det men mamma sa att man behöver medlemskortet då och man ska göra på ett visst sätt och jag orkar verkligen inte hålla på med det! Men jag måste åka ner nu för jag råkade lova att jag skulle göra fast jag inte har någon lust... hoppsan. 
Mammas kompis är här med hennes son. Johan har cyklat över till en kompis för att kolla på VM med honom. Jag sitter i mitt rum och gör ingenting. Jag packade inför Lysekil för jag hade inget annat att göra.. 
ÅH JAG HAR SÅ TRÅKIGT
 

STÄDAT

Publicerad 2014-07-04 15:41:42 i ALLMÄNT,

Hej på er!
Jag har precis städat klart lägenheten! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. Mamma och Frida är iväg och har lämnat våran kanin till en gård där han ska vara medans vi är ute med båten eftersom han inte kan vara själv så länge. 
Det kanske blir filmkväll med Olivia, Lisa och Isabella idag. Vet inte riktigt, allt går väl inte som planerat men det löser väl sig på något sätt. 
Helgens planer är väl inget speciellt. Kanske ska fika med Olivia, Isabella och Filippa på söndag, packa inför Lysekil, kolla klart på The Carrie Diaries och bara ta det lugnt! Ska förmodligen till pappas land nästa helg. För vi är i Lysekil hela näsa vecka och pappa kan ju bara hämta upp mig i Lysekil för hans land ligger kanske 20-30 minuter därifrån! :) 

SPARKLY

Publicerad 2014-07-03 16:28:24 i

I LOOOOOOVE MY NEW SHOES! Kolla va fina! Guldiga och glittriga! 

BARNVAKT IDAG IGEN

Publicerad 2014-07-03 11:53:57 i ALLMÄNT,

Godmorgon på er! Eller ja, god förmiddag kanske man ska säga vid det här laget... hehe
Min lillasyster sitter i min säng och kollar på Trassel och skrattar. Vi ska snart fika lite för att sen gå ut till lekplatsen. 
Jag har inte kommit ur pyjamasen ännu, men är inte så bråttom tycker jag ;) Senare idag ska jag visa upp mina skor som jag och Johan var och köpte igår innan jag gjorde syntestet. Det gick bra förresten, inget synfel eller så.
 
Nästa vecka åker vi till Lysekil för att passa Dan och Malins hus för de åker bort och Olivia ska följa med! :D 
Hon kan vara där måndag-torsdag så har jag lite sällskap. Sen kanske jag kan kolla med pappa om de ska vara på sitt land nästa helg, så kan ju de hämta upp mig i Lysekil så kan jag umgås lite med dem för nu var det ganska längesen vi sågs, så det kunde vara kul! 
Frida tjatar en massa om fika nu, så jag måste hämta det! Hörs senare! 
 
 

GOOOODMORGON!

Publicerad 2014-07-02 10:26:39 i ALLMÄNT,

Idag vaknade jag upp till ösregn, det var ganska mysigt faktiskt. Hunden låg och myste bredvid mig och ville att jag skulle klappa och gosa med honom. Snart kommer Johan hem och hämtar mig för vi ska in till stan och köpa ett par skor. Vid 13-tiden ska jag vara på Frölunda Torg för att göra mitt syntest! Då är det äntligen gjort, sen är det väl bara att vänta när man har ansökt om lämp :) 
Ursäkta kvalitén, men ibland samarbetar inte kameran... Hehe

BAKAT

Publicerad 2014-07-01 18:09:46 i

Jag och min lillasyster bestämde oss för att baka! Vi bakade kladdkaka och citron/hallonmuffins! Kladdkakan blev riktigt god, jag har inte hunnit smaka på muffinsen ännu. Men förhoppningsvis blev de goda!
Ps. Muffinsen ser kanske inte så fina ut men skitsamma det är smaken som räknas! :) 

SOLEN KOM TILLBAKA

Publicerad 2014-07-01 14:58:09 i ALLMÄNT,

Jag har lagt mat och sen gick vi ut med Karlsson. Gå ut med henne i vagnen och en hund som ska gå åt alla håll förutom det hållet vi går åt är fan inte lätt ska jag säga er! Men det gick tillslut. Nu sitter vi på balkongen och äter glass. Solen var framme i någon minut och nu är det massa moln och det ser ut som det ska börja regna snart. Men vi sitter här tills det börjar i så fall. Mamma borde vara hemma vid halv fem någon gång tror jag! Förmodligen blir det en kvällsfika med några tjejer från gamla klassen idag. Vi var och fikade igår men då var inte hela gänget med och idag är det Filippa som inte är med, men resten är det. Vi får se hur det blir! 

SPÖKET LABAN

Publicerad 2014-07-01 11:30:03 i ALLMÄNT,

Godmorgon! Eller jag vaknade för några timmar sen av en puss som jag fick av min lillasyster. Snällaste väckningen av henne på flera veckor nu! :) Jag passar henne idag och vi har ätit, kollat på spöket Laban 3 gånger och målat. Nu ska vi leka i hennes rum. Nedanför ser ni min mysiga pyjamas som jag inte tänker ta av mig på ett tag, hihi! 

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela