HANNAMARTINA

ALLTID TRÖTT

Publicerad 2014-11-15 19:36:34 i ALLMÄNT,

Ja så känns det. Jag känner mig sällan utvilad just nu. Massor i skolan, saker som händer hemma och allt runt omkring. Läxor ska göras, prov ska skrivas, inlämningar ska lämnas in, saker ska flyttas och packas. 
Vi har fått sålt lägenheten, men det är 2 månader kvar tills vi flyttar. 
 
Jag har en bok som måste läsas ut och ett sociologiprov nästa vecka som jag måste öva inför och sen massa andra grejer. Så morgondagen kommer spenderas med skolböcker. KUL. Men jag får hitta på något annat också. Ska nog träna lite och även kolla på Grey's anatomy och Teen Wolf. Det är det jag har kollat på idag och läst i min bok. Kollat 1-2 avsnitt av Teen Wolf och sen 1-2 avsnitt av Grey's anatomy, haha seriefreak är jag minsann.
 
Nu ska jag nog kolla på någon film. Sen läsa i min bok. 
Alltså boken som jag läser, Gone Girl, är faktiskt liet långtråkig. Det går trögt att läsa den... Men får väl göra det bästa av situationen och ta mig igenom den och skriva en grym bokrapport och redovisa den. Så är det över. Men har läst kanske en tredje del och än så länge så finns inte den här "wow, vad den här boken är bra!"- känslan. 
 
Vi hörs! 

TEEN WOLF

Publicerad 2014-11-05 22:11:47 i ALLMÄNT,

Som jag har berättat så har min kompis rekommenderat mig att se Teen Wolf. Och herre jesus i himmelen va bra den serien verkar!!!! Jag har bara sett de första två avsnitten, but so far so freaking good!!!!!!!
Madde sa att den är väldigt bra och spännande i början och sen blir det lite långtråkigt för det händer ingenting i princip men sen så blir den bara bättre och bättre! 
Ska se mer imorgon om jag får tid över. Såg inte ens på Grey's anatomy, dels för jag hann inte på grund av plugg och sen att jag valde att kolla på två avsnitt av Teen Wolf istället för ett. 
Jag skulle vilja berätta lite vad den handlar om men jag kommer berätta för mycket. Så se den bara! Jättebra. Trodde inte att den skulle va så bra för den lät inte så bra- men den är bra! Det är väldigt mycket kaos i början (i alla fall vad jag har sett) eftersom det då händer en sak och Scott (som han heter, en av huvudpersonerna) och några till som känner till det vill inte att det ska komma ut, eller det får inte komma ut. Aja, se den i alla fall! Jag rekommenderar den verkligen! 
Det finns fyra säsonger och den femte kommer ut nästa år!!! Måste se alla säsonger innan dess, yes i'm crazy. 
 
Nu ska jag läsa Gone Girl som jag håller på att läsa i engelskan. Ska redovisa den boken om 2-3 veckor tror jag det var. Jag vill nämligen få tid på mig att läsa ut den eftersom boken är välsigt tjock och dessutom på engelska. Så jag vill vara bland de sista två grupperna och de hade jag glömt att säga till min lärare kom jag på nu. Men jag får göra det imorgon eller på fredag, då vi har nästa engelska lektion. 
 
Mamma och Johan har köpt hem pepparkakor och jag åt några nu som invigning inför den kommande vintern och julen. Flera månader sen jag åt nu. Så det var jättegott och så hade mjölk till, sååå gott att doppa kakorna i det! Julens bästa snacks liksom! 
Helt exhalterad nu märker jag, men så blir jag när jag hittar något jag gillar så mycket (teen wolf!!!!!!!) 
Vill bara se mer, men jag ska inte sitta uppe hela natten... Det går inte. Om jag inte hinner imorgon så blir det definitivt till helgen. HELA HELGEN LÅNG! 
Jag har så mycket serier som jag vill se och ändå kollar jag bara på Grey's och nu Teen Wolf då. Men jag får väl ta några i taget. Annars blir man helt snurrig. Kanske veckovis? Ena veckan Grey's och Teen Wolf och andra veckan typ Pretty Little Liars (nej, jag har inte börjat kolla på den ännu....), Awkward (som jag har tagit en lååååång pause ifrån av någon anledning). Jag har massor som jag vill se. Orkar inte rabbla upp alla. 
 
Hörs imorgon, heeeejdååå!
 

SISTA HÖSTMÅNADEN

Publicerad 2014-11-05 16:15:02 i ALLMÄNT,

Ja, så är det. November är den sista höstmånaden. Sen kommer december och vintern. Undrar när den första snön kommer här i Göteborg? 
Nu är jag i alla fall hemma, kom hem vid tre kanske? Det börjar bli mörkt ute nu, så jag tror typ att klockan är sex eller mer. Men nej, den är bara fyra än så länge. Och det regnar ute. 
 
Tänkte ta upp tre saker jag stör mig på just nu. 
1. Att jag måste börja på min franska uppsats... inte kul. Har svenska läxa också till imorgon som vi fick idag, men den är lätt. Men jag vill liksom göra andra saker istället. 
2. Hicka. Jag har hicka just nu och den vill inte försvinna och jag får panik för det är sjukt irriterande att ha hicka och jag kan inte koncentrera mig...! 
3. På mina kläder... jag vill köpa lite nya höstkläder för det mesta i min garderob är jag trött på och sen behöver jag faktiskt lite mer tjockare tröjor, ett par svarta jeans och långärmade tröjor för jag har i princip inga. Men samtidigt så orkar jag inte lägga ut pengar på det... och åh! Vilka problem jag har va?
 
Usch va negativt det blev! Nu kör vi fem saker som jag är glad för just nu också, så vi livar upp stämningen lite innan jag ska säga hejdå!
1. Jag ska kolla på Grey's anatomy efter att jag har pluggat! MYS! Sen ska jag även kolla på första avsnittet av Teen Wolf. För min kompis Madde säger att serien är jättebra och nu har jag lovat att se första avsnittet, hoppas det är bra! En väldigt bra och söt/snygg skådis är med i Teen Wolf också, Dylan O'brien heter han. Han är även med i The Internship och The Maze Runner (älskar de filmerna). 
Så det är ju ett gott tecken i alla fall!!!
2. Jag dricker jättegott te just nu och äter lite godis ;)
3. Jag behöver inte gå upp klockan sex imorgon för på torsdagar och fredagar är de enda dagarna som vi inte börjar åtta. 
4. Jag har en väldigt bra dag i skolan idag. Mycket skratt, härligt!
5. Har på mig myskläder- true happiness! Det är det första eller andra jag gör när jag kommer hem. Ta på mig myskläder, man tar liksom av sig hela dagen som varit och känner sig renare och fräschare och mysigare direkt!
 
Jag tittar in senare och berätta om vad jag tyckte om Teen Wolf och säkert lite annat smått och gott. 

VAD SOM PÅGÅR JUST NU

Publicerad 2014-11-04 18:30:34 i ALLMÄNT,

Om man bara ska gå rakt på sak så är det så att min mamma och hennes kille har bestämt sig för att gå isär pga olika orsaker och det är inget jag kommer gå in på så jättenoga. 
Jag har haft ganska svårt att berätta det för flera som står mig nära för att de vet inte allt från början. Men jag har pratat med min pappa om det mesta som hänt under de senaste åren nu för någon vecka sen. Jag ska även göra det med min farmor och farfar efter detta. För att de flesta måste få veta allt för att förstå hela situationen. 
Min närmsta vänner vet allt från början till slut för att det är dem jag pratar med så fort det är något. 
Det har varit lite jobbigt nu sedan de sa det till mig för några veckor sedan. Men nu flyter det på ganska bra. 
 
I slutet av januari så flyttar vi åt olika håll. Min lillasyster förstår inte riktigt, men hon vet ändå att hennes mamma kommer bo på ett ställe och hennes pappa kommer bo ett annat och hon kommer ha två rum. Än så länge har hon inte reagerat speciellt stort på det. 
Det känns konstigt och kommer säkert fortsättas kännas konstigt ett tag efteråt, eftersom att mamma och Johan har varit tillsammans i 10 år (blir det nästa år). 
 
Johan har köpt en lägenhet och vi har fått tag på en hyreslägenhet i stan, väldigt nära min pappa, vilket känns väldigt bra för då kommer jag vara närmare honom. Vi valde att inte köpa en lägenhet för att det bli billigare för oss och det är lite svårare eftersom mamma ska försörja mig på heltid och Frida på halvtid (eftersom Johan tar den andra hälften, men det förstod ni nog). 
 
Många i familjen vill väldigt gärna prata om detta nästan hela tiden. De från Johans sida vill det. Och jag vill inte prata om det hela tiden. Jag förklarar gärna och berättar vad som hänt och sånt. Men jag är barn i denna situationen och jag vill inte komma i mellan bara för att jag är 17 år och inget litet barn längre. 
Jag vill inte svara på 1000 frågor om varför och hur och om jag vet något. Jag vet mycket, och mycket vill jag inte prata med andra om. Det är mammas och Johan jobb att svara på alla frågor. 
Jag kan berätta och sånt en stund, men sen säger jag till när jag inte vill mer. De flesta respekterar det. 
 
Jag fokuserar på våran nya lägenhet och det är det jag vill prata om. Det gör mig gladare med det nya som kommer. Det är spännande och roligt att planera och fantisera om hur det kommer att se ut. 
Jag och Johan kommer såklart fortsätta att träffas för jag vill hålla kontakt med honom för att han är en del i min familj. Jag kommer även hålla kontakt med hans familj. 
Jag måste även fokusera på skolan, så jag hinner inte riktigt tänka på separationen.
 
Ni kommer få följa våran flytt och mina tankar kring det. 
Detta var något jag ville dela med mig av för att jag måste få säga det så att jag kan prata om grejerna runt omkring detta. För man kan inte säga någonting om att flytta eller tänka på nya möbler och sånt utan att nåon undrar varför, så därför berättar jag det. Och för att det är en start på allt som jag har att berätta för min farmor och farfar. 
 
Nu måste jag förbereda mig inför en övning som vi ska göra i kommunikationen imorgon, lägga in kläder, kolla på Svenska HOllywoodfruar (för let's face it, det är kul att titta på det, haha), träna lite och läsa. Sen måste jag sova för att jag ska upp tidigt imorgon för jag börjar åtta. 
Jag ska även höra av mig till pappa, för jag vill åka dit snart! 
Vi hörs igen imorgon! 
 

1 ÅR!

Publicerad 2014-11-03 19:00:00 i ALLMÄNT,

Såg nu att min blogg fyller 1 år idag!
Jäklar vad snabbt tiden har gått... Känns som jag bara har haft den i ett par månader bara.
Kanske det känns så bara för att jag är så himla dålig på att blogga? Hehe...
Men tack till alla som läser och grattis till min blogg och mig (antar jag)!
Detta var ju en bra avslutning på höstlovet faktiskt!

TACK

Publicerad 2014-11-03 15:52:14 i ALLMÄNT,

Hej på er!
Jag vill börja med att säga tack för att det är ändå rätt många som fortfarande går in på bloggen och läser eller kollar om jag har bloggat om något. Tack så mycket för att ni ändå fortsätter läser, ni som gör det! ♥
Förlåt för att jag inte har gjort det, men jag har inte haft tid eller lust på ett tag. 
Några saker ska jag ta upp.
1. Mitt tangentbord är smutsigt och behöver torkas av/putsas...
2. Skolan börjar imorgon... (ledig idag, i princip, utvecklingssamtalsdag på skolan), vilket betyder att höstlovet är över. Vart skönt med lov och har verkligen vilat upp mig inför de kommande 6 veckorna innan jullovet börjar. Vad jag vet så kommer vi ha 2 prov (kommer säkert komm 1 eller 2 till), några inlämningar, den största just nu är franska uppsatsen och sen ska jag har bokredovisning i engelskan. Jag läser boken Gone Girl, som även går på bio. Efter att jag har läst boken så ska jag se filmen för alla säger att den är bra. Boken är lite seg i början i alla fall, men nu har hon försvunnit precis och förhoppningsvis så blir boken mer spännande sen. 
Valde en engelsk bok på 463 sidor, bra Martina... Kommer ta lång tid innan den är utläst, inte van att läsa på engelska, men ska bli bättre på det- för man får ett större ordförråd i engelskan då. Om det hade vart en bok på svenska på 463 sidor och den har varit bra, så hade den varit utläst på en vecka eller mindre. Beroende på hur bra den är och hur mycket jag hinner läsa. 
3. Jag såg filmen Let's be cops igår. Jag rekommenderar den för man blir så himla glad av den. Det är en komedi och jag tyckte den var rolig! Så jag log hela filmen och skrattade mycket. Det är en sån film som gör en glad hur man än mår. 
4. Våra två undulater har dött. Tyvärr.. Gick väldigt snabbt och det är väldigt sorgligt och tyst. 
5. Jag har börjat träna igen, heja mig! Nu ska jag hålla igång det för en gångs skull! Jag hade sån träningsvärk för några dagarna sen, det var verkligen träningsvärken från helvetet. Det satt i låren också så jag kunde knappt gå, det var nästan omöjligt att sätta sig ner utan att hålla sig i och gå gjorde himla ont. Men nu är den borta. 
6. Imorgon så kommer jag berätta en sak som jag valt att inte skriva om förs nu. Men jag ska berätta det nu. Så får man följa mig i den processen. Detta är även ett sätt att berätta för min farmor och farfar som läser min blogg för att följa mig och min vardag eftersom vi inte ses så ofta för vi bor långt ifrån varandra. Men jag kommer gå in på de personliga detaljerna med dem privat. För jag ska bara skriva lite allmänt om det här.
7. Jag håller på att försöka skaffa mig ett extra jobb, det är alltid bra att få in lite extra pengar. Än så länge har jag hittat fått/hittat något. Men det är på gång. 
8. Jag ska bli bättre på att hantera stress och slappna av er. Jag är en väldigt stressad person och det är inte bra för min hälsa och jag måste bli bättre på att lugna ner mig och ta en sak i taget. 
9. Mina naglar la av, kan man säga. De ville inte samarbeta med mig längre och flera gick av. Men nu har de börjat växa mer, så förhoppningsvis så är det längre och jämnare snart! Blir taggad på att måla dem- för när jag låter dem växa så försöker jag att inte måla naglarna utan bara låter dem "andas". 
10. Jag träffade Olivia häromdagen, det hade gått nästan en månad i mellan ochd det är inte okej! Måste se till att träffa henne mycket nu de kommande veckorna. För kring den 20 december (någonstans där), så åker hon till Indien med sin pojkvän och är borta 3-4 veckor!!!!! Hon är borta över jul och nyår och allting! Kommer sakna henne massor! 
 
Ja, nu har jag uppdaterat er om lite saker. Nu ska jag plugga lite mer om en stund. Har precis gjort klart matten och ska göra lite franska. Resten av eftermiddagen och kvällen; duscha, läsa Gone Girl, skriva lite saker som jag måste komma ihåg, börja på inlägget som jag ska lägga upp imorgon och berätta vad det är som har hänt och sen ska jag väl sova, eftersom jag måste gå upp 6 imorgon..... woho.... 
Ha en fin kväll! 

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela