HANNAMARTINA

THE UGLY TRUTH

Publicerad 2016-01-29 22:17:42 i ALLMÄNT,


En favorit film... :) Sitter i soffan och kollar på film med mamma i mina Batmanbyxor! De är mina favoriter just nu. Imorgon ska vi fira mamma med lite släkt och vänner. Sen ska jag till Olivia och fira Filippa. Mys! Godnatt! 

NYÅRSLÖFTEN FÖR 2016

Publicerad 2016-01-28 12:27:00 i ALLMÄNT,

Jag skrev ju att jag inte hade tänkt att ta upp mina nyårslöften/mål för detta året. Men jag tänkte ändå ta upp några av dem, inte alla. Det är alltid kul att läsa när folk skriver sina löften och sen får man följa dem och se hur det går igenom året. Så här är ett urval av mina löften/mål för detta året: 
 
♦ Kämpa på i skolan- det är mcyket att göra i skolan nu när det är sista terminen (eller det är alltid mycket i skolan) och det är lätt att tappa fokus och hamna efter eller skita i det. Jag ska plugga ordentligt (det gör jag alltid men ibland börjar jag lite i sista minuten och då blir det väldigt stressigt). Jag vill få väldigt bra betyg. Jag nöjer mig inte med vissa betyg för jag vet att jag kan nå dem som jag har satt upp som mål för varje kurs. 
 
♦ Träna så ofta jag kan- väldigt klyschigt men jag måste verkligen komma igång med min träning för jag mår så mycket bättre och det är viktigt när det gäller min diabetes och min övriga hälsa. Jag har varit slapp och lat tillräckligt länge nu. 
 
♦ Ta körkort- jag har varit väldigt långsam med det. Jag började köra när jag hade fyllt 16 men sen tog skolan över och jag ville lägga full fokus på det och sen blev det inte av och därefter blev jag sjuk och sen har vi glömt bort hela tiden att söka nytt lämp eftersom det måste stå att jag har diabetes. Men jag ska fixa allt detta innan sportlovet! Nu är det bara så, så jag kan börja köra igen. Jag vill helst ta körkortet innan/tills sommaren men om det blir för tajt med tid så ska jag ta det innan detta året är slut i alla fall! Så är det bara! 
 
♦Ha kul och vara mer positiv- jag har varit väldigt negativa alldeles för länge och det påverkar mig så mycket och allt blir så mycket tråkigare. Jag vill göra fler roliga grejer och blanda alla måsten med roliga saker. 
 
Detta var några av mina löften/mål för i år. Jag är nöjd med dem. Jag har även några till men dem behåller jag för mig själv. Jag önskar mig själv och er andra ett stort lycka till med årets löften och mål! 

DEN KOMMANDE USA RESAN

Publicerad 2016-01-27 13:02:00 i ALLMÄNT,

Nu ska jag berätta något roligt för er men som ändå ligger långt borta! Jag och mina kära vän Madde ska åka resa runt i Usa nästa år (sommaren 2017), vi tänkte åka i slutet av juni/i början av juli och vara borta i ca en månad! Det ska bli så kul och massor med pengar som behövs sparas. Vi tänkte först åka till Boston (för det är billigare att flyga dit än att flyga till New York) och sen åka buss från Boston till New York och sen flyga därifrån till Chicago och sen från Chicago till Miami och sen till Los Angeles och därifrån tar vi bussen till San Diego och sen flyger vi till San Francisco och på dessa ställen är vi kanske i tre dagar innan vi åker vidare till nästa ställe! Efter San Francisco så åker vi till resan huvudpunkt, nämligen HAWAII!!!!! Där är vi i en vecka och sen åker vi tillbaka hem (förmodligen kommer vi åka till något annat ställe i Usa i mellan eller någon annanstans för det är svindyrt att åka direkt hem och så många mellanlandningar och det tar så lång tid. Vi får se när vi ska boka allt. 
Jag har googlat massor (planeringsfreaket som jag är) och hittat jättebra hemsidor med billiga hotell/vandrarhem, flygbiljetter och bussbiljetter, så det kommer bli toppen! Jag hittade även världens deal på en hemsida med resa till Hawaii, ett paket där flygbiljetter dit och tillbaka till San Francisco och hotell ingick, superbra ju! 
Jag är så taggad, för taggad. Jag vill bara börja packa nu. Jag har redan börjat tänka på vad jag ska ha med mig. Om jag sett en specfik tröja i garderoben eller något sådant så har jag tänkt att "den där ska jag ha med mig", haha! Men det ska bli väldigt kul och spännande. Man växer också väldigt mycket när man gör en sådan resa och vi får klara oss helt själva. Jag kommer skriva mer om denna resan när det närmar sig. 
 

DAGENS SYSSELSÄTTNINGAR

Publicerad 2016-01-26 21:19:00 i ALLMÄNT,

Jag har varit hemma från skolan idag för jag har haft feber (inte lika farligt idag dock men jag kände mig inte helt hundra än). Sen fick jag reda på att jag har ärvt samma sjukdom som mamma har igår när jag var hos läkaren. Jag vet inte vad den heter men den innebär i alla fall att man har fel på ämnesomsättningen och symtomerna är bland annat att man blir extremt trött (vilket utvecklas som en typ av depression) och man går upp i vikt och kan sen inte gå ner, precis det som hänt mig och det har varit så väldigt länge. Och min läkare tyckte att vi skulle avvakta tills mars när jag skulle komma tillbaka för att se om jag behöver börja äta Levaxin (så som medicinen heter). Men när mamma såg mina dåliga värden så tyckte hon det var en jättedum idé eftersom det kan bli värre och jag mår ju inte bra. Så hon skulle ringa honom och fråga om jag kunde börja direkt med medicinen. Hon är ju distriktsköterska och har själv sjukdomen så hon vet ju och dessutom är jag ju diabetiker och det är inte precis bättre att ha denna sjukdomen samtidigt och inte få medicin för det. Men det löser väl sig. Jag blev dock ganska ledsen när jag fick veta det, det blev för mycket helt enkelt. Jag trodde inte att jag skulle få det men tydligen fick jag det. Så två sjukdomar inom loppet av mindre än ett år. Kul. Jaja, nu tänker vi inte på det mer.
 
I alla fall, idag så har jag suttit på golvet och rensat ur lådor och fixat. Sen har jag en stor väska, rockringar och ett rör med affischer i mitt rum från utbildningen för jag ska ha hand om dem till jobbet börjar och sen ska de ligga i lokalen och efter att terminen är slut så ska jag lämna tillbaka dem till huvudkontoret i Kungsbacka. Jag har alltså fått jobb (yey) och varit på utbildning i helgen, väldigt nervöst men lärorikt! 
 
Nu ska jag snart sova så jag är pigg imorgon när jag ska till skolan igen! Vi hörs snart! :)
 

NEW IN

Publicerad 2016-01-26 16:32:26 i ALLMÄNT,






Ryggsäck från Vans // mini-ryggsäck från Vans där man kan ha nycklar, pengar eller liknande när man reser // bodylotion som luktar mango från The Body Shop // Travelkit från Essie // Nude-tude ögonskuggspalett från The Balm och till fick man även en test på ögonprimern "Put a lid on it" 
(Inte de bästa bilderna men jag har som sagt ingen bra kamera så telefonen får duga, ska dock köpa mig en bättre kamera någon gång haha...) 
 
Min mamma har varit borta med jobbet förra veckan i Köpenhamn och hon köpte detta i taxfreen till mig förutom Vans grejerna för det köpte hon i en butik. Så himla snällt av henne! Jag hade inte alls väntat mig allt detta för jag och min lillasyster fick säga några saker som vi tyckte om/skulle vilja ha och så skulle hon köpa en grej var och så kom hon hem med det här till mig (min lillasyster fick också lite grejer). Men det var så billigt så mamma hade köpt fler grejer till oss. Älskar taxfree, så billigt och man kan köpa riktiga kvalité saker! Tack finaste mamma! <3 <3 <3

GYMNASIEARBETET

Publicerad 2016-01-20 16:07:46 i ALLMÄNT,

Nä man går i trean så är det något som alla måste göra och ett godkänt är ett måste. Det enda positiva med det här arbetet är att du kan bara få godkänt, du behöver inte kämpa för att nå enda upp till A. Det är skönt men det är fortfarande en extrem stress som skapas inom dig. 
Jag tänker på alla diagram som jag har gjort, alla enkäter som jag har sammanställt. Usch säger jag bara. Jag skulle väl inte heller säga att jag fick den bästa handledaren heller... Väldigt flummig och jag fick/får inte riktigt de svaren jag vill ha. Inga konkreta svar i alla fall. Men jag lämnade in mitt arbete när det skulle vara inne. 
Idag fick vi tillbaka dem och även lite respons om de ändringar som skulle fixas till. Jag hade två små grejer, jag skulle flytta en text till en annan rubrik och sen ta bort en mening i min inledning. Sen verkade han ganska nöjd. Så det har jag gjort nu när jag kom hem.
 
Nu har jag precis gjort en smoothie. Jag tänker inte ta kort på den för den ser verkligen jätteful ut. Färgen är brun/grön av något slag... 
Jag hade i spenat och grönkål för att få i mig lite nyttigt, jag är inte så förtjust i de gröna grönsakerna, haha. Inte tomat heller och några till. Jag är ganska kräsen när det kommer till sådant. Men jag lägger i en del av spenaten och grönkålen sen lägger jag i naturell yoghurt, banan, mango, blåbär och hallon. Igår hade jag inte hallon i så det är därför färgen blev som den blev haha! Men det smakar inte spenat eller blomkål men det är ändå där i så jag får liksom i mig det bra som är i dem. Nu ska jag plugga filosofi, mentis (mental träning, enklare att skriva så) och lite religion. Sen har Teen Wolf kommit idag också så det måste jag kolla på! 
Jag ska försöka lägga mig i hyfsad tid idag för jag börjar 8.15 imorgon och då måste jag få sova ordentligt innan och det har inte gått så bra de senaste nätterna... 
 
Olivia var förresten här igår och i förrgår. Vi hade det mysigt och kollade på film. Jag hade rensat ut en del kläder också så hon fick plocka på sig det hon ville ha och även två par skor.
Det är alltid roligt när hon är här för jag skrattar så mycket då och blir så mycket gladare i hennes sällskap. Min mamma säger det också och även att jag borde träffa henne mer än vad jag gör eftersom det gör mig så himla glad och jag är inte lika nere som jag annars är. Självklart skrattar jag och är glad men för det mesta är jag väldigt trött, nere och ganska tyst och vill vara för mig själv. Jag vet inte varför men jag har väl en deppig period, sover dåligt och blir väldigt negativ. Jag antar att det är stressen, mörkret ute och allmänt tonårsdepp. 
Jaja, nu måste jag plugga för det har jag inte varit lika duktig på denna veckan... hehe. 

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela