HANNAMARTINA

"GODMORGON!"

Publicerad 2014-12-30 11:19:51 i ALLMÄNT,

Jag sitter just nu och dricker te vid köksbordet och Frida sitter bredvid imig coh målar och Saltkråkan är på på tv:n. Det är mysigt att titta på Astrid Lindgren filmerna och jag längtar till sommaren! 
Imorgon är det självaste nyårsafton! Jag har skrivit mina nyårslöften- jag är dock inte så bra på att hålla dem men detta året som kommer nu så ska jag banne mig hålla dem!
Att sluta bita på naglarna har jag hållt men de är så sköra så de går av hela tiden så jag måste bli bättre på att ta hand om dem! 
 
Jag fick bland annat en yogamatta i julklapp och en bok som handlar om yoga som en tjej har skrivit (hon är känd som "yoga girl" på instagram). OCh jag vill börja med det eftersom jag är så himla stressad hela tiden och jag behöver lugna ner mig :)
 
Jag kollade på Teen Wolf igår, det var så längesen jag kollade på den serien nu för det var mycket i skolan och sen när jullovet började så orkade jag inte kolla och jag hade glömt vilket avsnitt jag va på osv. Men igår började jag kolla igen och jag hade verkligen glömt hur bra det var! Ska nog kolla idag också! 
 
Vi hörs senare! 
 
 

2014 GÅR MOT SITT SLUT

Publicerad 2014-12-28 12:45:29 i ALLMÄNT,

Hej på er! 
Idag är det söndag och det känns som att vi börjar skolan imorgon men det gör vi inte! 
Jag har sålt min laptop som jag hade innan för att jag vill ha en bättre och nyare. Så vi köpte en macbook pro 13 tum men retina skärm. Den modellen som vi köpte var den bästa modellen och jag har använt den lite nu och den är jättebra! Pengarna som vi fick när vi sålde den gamla ska gå till att betala denna, sen ska jag betala en del själv och sen betalar mamma resten, så en tredje del var kan man säga. 
Så jag är väldigt nöjd med denna datorn. Den är smidigare, lättare, lite mindre även om min andra också var 13 tum men den var tjockare, hade bredare kanter osv, den är väldigt snygg och jag älskar den! 
 
Jag hade en väldigt bra jul och fick väldigt fina presenter av min föräldrar och släktingar och vänner. 
De bästa sakerna som jag fick var: Michael Kors väskan (jag fick önska mig en dyrare sak i år så då önskade jag mig en sådan och jag älskar den med och den är stor och rymlig och jättefin), Vänner-boxen, presentkort på olika affärer och alla böcker jag fick! Sen var såklart det andra jättebra också, men dessa var de bästa! 
 
Det är mycket som kommer hända nu under det nya året, vi ska åka skidor i Sälen (mamma ska dock inte med för hon måste jobba och fixa med nya lägenheten), vi ska flytta och så börjar ju skolan igen. Inte så jättemycket som händer men det är mycket som händer inom dessa grejerna. 
Nu är det 1 vecka och 6 dagar kvar tills vi ska flytta. Det är både spännande och sorgligt. 
Men vi kommer fortfarande att träffas och göra saker tillsammans. Jag tycker att det är bra att mamma och Johan är vänner och att vi kan göra saker tillsammans fast de ska gå isär. Det underlättar ju allt lite mer och göra det lättare för Frida. 
 
Nu ska vi äta! 

MAGSJUKA/MATFÖRGIFTNING...

Publicerad 2014-12-16 20:42:34 i ALLMÄNT,

Ja, jag har varit sjuk :(
Men nu mår jag bättre och imorgon ska jag till skolan igen! Och då är det matteprov, men detta är det sista provet som jag har denna terminen- gud vad skönt det ska bli att få det gjort! 
Sen på torsdag så ska jag träffa Annie, mysigt. Vi har inte setts på ett tag. 
 
Nu de kommande dagarna innan julafton så ska jag faktiskt försöka packa lite så jag inte behöver packa allt en dag innan vi ska flytta. Det är ju trots allt inte långt kvar. Ungefär den 10e januari flyttar vi. 
Det är spännande och ledsamt på samma gång. Men jag kommer ju fortfarande träffa Johan. Så det kommer nog bli bra! 
 
Nu ska jag fixa i ordning lite, läsa igenom matten en gång och sen ska jag sova. För jag vill sova ordentligt och länge inatt. Hur det blir får vi väl se, haha. 
 
Vi hörs imorgon igen! 

IDAG SJÖNG JAG

Publicerad 2014-12-13 21:25:35 i ALLMÄNT,

Ja, 95% av dagen har bestått av sång. Annars har jag även pluggat, spelat panda pop på telefonen och 2 andra spel som jag ladda ner som är i samma serie, haha. 
Nu ska jag kolla på The Carrie Diaries, ja jag har sett den innan men jag tycker den är bra och jag vill titta igen, jag kommer nämligen inte ihåg så mycket från första säsongen, bara den andra. 
Hade tänkt kolla på Teen Wolf eller nått men jag har det är lite roligare att kolla på något annat ibland också, även om jag redan har sett denna. 
 
En kille som jag såg i somras när vi var ute med båten ser precis ut som Austin Butler som är en av huvudrollerna, fast hade lite mer muskler ;) Haha!
 
Nej, nu ska jag hämta lite mys och kolla! 

LUCIA

Publicerad 2014-12-13 12:05:32 i ALLMÄNT,

Hej på er!
Idag är det lucia. Mysigt! Jag får se till att kolla på någon mysig julfilm idag och klä min minigran som jag har i mitt rum. Jag och Johan skulle köpt julklappar idag men nu ska de på jul på liseberg. Men jag kommer nog åka iväg och köpa några och sen julhandla med honom en annan dag. 
Måste även som sagt plugga idag och så ska jag göra i ordning i mitt rum också. Sånt som måste göras, bädda rent, plocka undan, damma och lägga in kläder. Inte så jättekul alltid, men det blir fint!
 
Jag har lite dålig inspiration just nu och vad jag ska blogga om... Får se om jag kommer på något under dagen! 
 
 

PANDA POP

Publicerad 2014-12-12 21:04:42 i ALLMÄNT,

Beroende av ett nytt spel. Panda pop. Det är egentligen inget speciellt, man ska rädda pandans ungar genom att slå ner bollar eller hur man ska kunna förklara det, haha. 
Är på level 32 och jag ladda ner det i förrgår. 
 
Om en stund så ska vi kolla på Anna Phil, älskar den serien!
Dagen har varit bra. Jag fick jätteont i magen igår kväll och var vaken länge. Sen vaknade jag av att det gjorde ont också imorse. Jag hade i migrän igår och så tog jag mina mediciner och eftersom de är starka så måste jag ta magmediciner också för de är "elaka" mot magen. Men så gjorde jag inte det för jag brukar inte göra det när jag inte tar den regelbundet. Och så har jag varit så stressad den senaste tiden och det är jag fortfarande. Så tabletterna jag tog igår försämrade min mage och satte igång en magkatarrliknade grej. Så när jag tog magmedicin idag så hjälpte det. Även om det gör ont när man har stressmage som det kallas och magkatarrliknande, så är det ändå "bra" för så fort jag kände mig stressad idag så började det göra ont och det var bra för då stannade jag upp och andas och tog det lugnt.
Just nu är det bra ochd et gör inte ont.
 
 
Idag när jag kom hem och inte behövde göra något plugg så blev jag lite uttråkad och visste inte riktigt vad jag skulle göra, haha! Men imorgon och på söndag ska jag plugga men inte hela tiden. 
 
 

HEJ OCH GODNATT

Publicerad 2014-12-11 22:15:45 i ALLMÄNT,

Herregud förlåt, jag som sa att jag skulle uppdatera bättre idag.. Hehe.
Men jag har pluggat sen jag kom hem. Har prov imorgon. I sociologi och även en redovisning i samhälle. Har lite smått ångest inför det men jag pratade med Sofia idag och hon gav goda råd och sa att bara jag gör mitt bästa och om det inte går som jag hade tänkt mig så är det bara att göra om när vi har ett sånt tillfälle. 

Det har varit en väldigt känslosam dag och mycket har hänt. Inget jag tänker gå in på så jättemycket just nu för jag är alldeles för trött. 
Imorgon så börjar äntligen helgen och vi ska kolla på Anna Phil på kvällen, en jättebra dansk polisserie. Den är några år gammal men sååå bra! 
På lördagen vankas julshopping och plugg. Jag har inte köpt en ända julklapp ännu. Bra Martina. Bara planerat lite vad jag ska köpa men inte gjort något mer. 
Sen på söndagen så är det plugg och släktkalas och sen plugg.
På måndag och onsdag så har jag prov och sen är det över. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter ett lov som jag gör nu. Detta lovet behövs verkligen! Ni anar inte. Jag har stressat ihjäl mig och om vi har fortsatt såhär i två veckor till då hade jag nog helt ärligt blivit utbränd. Jag är på bristningsgränsen just nu. Men jag ska se till att jag vilar upp mig på lovet och gör roliga saker! 
Lovet börjar bra på fredagen i alla falla för då ska jag och några kompisar ha julmys! Väldigt roligt och trevligt! 

Nu måste jag sova för jag är så trött. Sen va ja så dum idag att jag gick upp en timme för tidigt och stressade för att hinna med fel buss. Sen när jag nästan är framme vid skolan så inser jag att det är över en timme kvar tills jag börjar. Igen, bra Martina. Så jag satt och pluggade till franska provet. Hade ångest. Men det gick galant om jag får säga det själv. Om jag inte räknat fel eller om hon tycker annorlunda så har jag fått ett A på det provet. Ett A. Har aldrig fått ett A på ett franska prov tror jag. Bara på glosförhör och sånt. Men inte riktiga prov! YEEEEY ME! 

Godnatt alla underbara! Vi göra imorgon! 

ÅNGEST...!

Publicerad 2014-12-10 16:15:20 i ALLMÄNT,

Kom hem för kanske en timme sen?
Sitter och har lite ångest för imorgon är det franskaprov och det känns som jag inte kan någonting...! 
Och måste få godkänt på detta provet annars kommer jag att börja gråta!
Men jag får tänka så här att: jag vet att jag är trött och bara vill kolla på en film nu och mysa i min säng, men det går inte för du måste plugga franska- men imorgon är franskaprovet över och du har liiiite mindre plugg kvar. Så kämpa på! Och andas!! 
 
Jag ska plugga mycket och göra mitt bästa. Jag ska sitta upp till 12 om jag behöver det! Min franskalärare sa att om man läser något åtta gånger om så kan man det sen, är det så? Hoppas det för jag kommer läsa det typ 15 gånger om idag. 
Så jag är ledsen men detta kommer bli det enda inlägget idag för jag måste verkligen fokusera på franskan idag! Ska även hinna med lite sociologi. Så tyvärr, men imorgon kommer det bli fler! 
 
Hoppas alla får en fin kväll! Hörs imorgon! 

IN I DRÖMMARNAS LAND

Publicerad 2014-12-09 21:23:16 i ALLMÄNT, INSPIRATION,

Nu ska jag faktiskt lägga mig i sängen och ta det lugnt. Har pluggat massor och känner mig riktigt nöjd. Imorgon kör jag likadant igen fast då har jag inte riktigt så mycket. Ingen engelska och svenska i alla fall! 

Imorgon är det bara två veckor kvar till julafton, härligt! 

Mina naglar har förresten börjar samarbeta och den växer lite i alla fall! Yey! Jag har redan börjat tänka på i vilken färg jag ska måla dem i när de växt lite mer, haha! 
Nej nu är jag trött och är på väg att somna! Godnatt! 

EN HUND SOM SKÄLLER KONSTANT OCH EN STOOOR KOPP TE

Publicerad 2014-12-09 17:22:00 i ALLMÄNT,

Hej på er allihopa! 
Jag sitter jut nu i mitt rum igen, har suttit i köket men resten av familjen kommer hem snart och då är det lugnast att sitta i mitt rum och plugga. Har ännu mer att göra idag och det känns som att tiden inte räcker till.
Jag vill lägga mig i tid idag även om jag har lite sovmorgon imorgon och det är för att jag vill få mer än 6 och en halv till 7 timmars sömn för jag behöver i alla fall mer än 8 timmars sömn, 9 brukar vara perfekt. OCh det är ganska svårt att få till just för att jag behöver plugga längre än vad jag tänkt och att jag måste upp tidigt. Men jag just nu pluggar jag på speed och nu var jag tvungen att ta en pause. 
 
Så jag har gjort en kopp te och sitter och ryter åt min hund för han skäller så fort han hör ett annorlunda ljud eller ser eller hör någon ute på gatan- lite smått irriterande att lyssna på nu när jag pluggar. 
Men han är ju hund och förstår inte bättre. 
Jag har kvar mycket göra även om jag betat av några saker. Det som jag har mest panik för det är franska provet på torsdag och sociologi provet på fredag. Båda är svåra och jag känner mig tom på information. BLÄÄÄ.
Men jag ska göra det bästa av situationen och plugga in allt så gott jag kan så vi se hur det går. Kommer såklart göra mitt bästa! 
 
Fick ett fint mejl av farmor också förut, som jag ska svara på men det får bli liiiite senare för jag måste få klart allt på min to-do lista annars får jag ångest och blir besviken på mig själv för att jag inte hann med. 
Säger jag medans jag sitter och bloggar istället för att plugga... hehe.
Så jag säger hejdå för stunden och nu ska jag plugga igen! 

DRÖM HÅR

Publicerad 2014-12-09 15:42:35 i ALLMÄNT,


Åh ger mig långt hår! Långt blont hår! 
Jag klippte ju av mitt hår innan sommaren och det blev jättefint och så men jag ångrade mig när det började bli längre och det nyklippta var borta och då längtade jag bara efter mitt långa hår igen. 
Men nu ska det sparas ut. Och jag slingar mitt hår för att det blir bara mörkare och mörkare nu. Båda min föräldrar har mörkt hår men min pappa var blond när har va liten och sen i tonåren så blev det mörkare och mörkare och samma sak händer mig. Men jag gillar blont hår, jag kanske slutar slinga det i framtiden, vem vet men just nu gillar jag det blonda! Så nu ska håret bli långt och härligt! 

"VAD VILL DU BLI NÄR DU BLIR STOR?"

Publicerad 2014-12-09 11:00:00 i ALLMÄNT,

Jag har tänkt på en sak... tänk hur mycket folk dömer ens val av utbildning ändå. De behöver inte ens säga någonting utan det räcker med deras ton som de har eller hur reaktionen och ansiktsuttrycket. "Jahaaa, kul.." + ett stelt ansikte. Det är den härliga responsen man får.. JAgs er det på folk när deras vänner eller vad det nu är berättar vad de vill bli. Även om den personen kanske inte gillar utbildningen eller yrket som man själv väljer så behöver man ju inte ge en negativ respons. Man kan vara glad för personens skull för det är ju inte så att personen som berättar om sina planer, tvingar den andra att välja samma. 
 
Jag har velat bli olika saker genom mitt liv och det ändras hela tiden för att jag bli äldre och utvecklas och intresserar mig av annat. När jag var liten ville jag bli sjuksköterska, sen advokat och sen för några år sen så ville jag bli kock och det höll jag fast vid ett tag och sen ändrade jag mig till att jag ville bli psykolog. Det höll jag också fast vid ett långt tag och det är ju en svår utbildningar och den har hög status och allt vad det nu är. Men sen blev jag lite osäker. Just för att det är så svårt att komma in och att det kanske inte var exakt vad jag ville göra mer. Så började jag fundera att jobba inom kriminologi för det låter intressant och jag gillar att tänka och spekulera och även hjälpa folk.
Om man då till exempel vill bli kriminolog, så måste man patrullera i 2 år först tror jag? Jag måste alltså läsa på polishögskolan, vilket bara låter kul tycker jag. Men när man pratar om detta så finns det folk som börjar ta upp dålig lön, rynkar lite på näsan, ger mig "jahaaa, kul.." och man tycker att det är lägre status. 
Vem bryr sig?! Tänk efter, man hjälper människor om man är polis och jag älskar att hjälpa och jobba med människor. Jag vill läsa någon psykologikurs som jag lägger till för jag tycker att psykologi är kul. 
Men om ett jobb är roligt och man är intresserad av det så spelar väl det ingen roll vad andra tycker och tänker och sen om man har sämre lön än en läkare, spela roll. Man kan alltid jobba upp sin lön. Kriminolog är ett av de "högsta" jobben inom polisyrket. Mina favoritfilmer är till exempel Beck och Johan Falk. Jag inspireras av vad de gör och det ser kul ut! 
 
Och grejen är att bli kriminolog rynkar de inte näsan åt utan åt själva utbildningen eftersom man måste vara utbildad polis. Varför jag skriver om detta är för att jag skämdes när vänner och andra frågade mig vad jag vill bli. Sen så tänkte jag: men va f*n! Jag ska ju inte behöva skämmas för något som jag vill göra. För mig handlar det inte om hög status, extremt mycket pengar (har inget emot det om jag skulle ha hög lön, haha, men ändå) och att man måste läsa på läkarlinjen eller juridik eller något annan utbildning som är svårare och har hög status. 
För mig handlar det om att jag göra det jag vill göra och visa att jag vill lära mig och kan bli bra på det om jag tränar och pluggar. 
Jag förstår inte varför det är sämre att bli polis än till exempel läkare eller advokat? Alla tre hjälper människor, räddar människor och hjälper samhället. Ändå ska läkare och advokater ha mer betalt. 
Samma sak med lärare- vad skulle vi gjort utan dem? Utan dem så skulle vi inte kunnat utbilda oss på samma sätt, eller hur? 
Ändå är det hur lätt som helst att bli lärare och de får dålig lön. 
 
Min sociologilärare berättade om när han utbildade sig. Då var det hur enkelt som helst att bli psykolog- lika lätt som det är att bli lärare idag. För det var ingen som vill jobba som det, det var läraryrket som var det viktigaste då. Då var det lika svårt att bli lärare som det är att bli psykolog. Alltså svårt att komma in på linjen. 
Nu är det tvärtom. Jag säger inte att alla borde få exakt lika mycket betalt för visst är det en skillnad på en lärare, polis, läkare, psykolog och advokat men jag tycker att lönerna borde vara mer rättvisa. 
 
Om jag nu väljer att sikta på att bli kriminolog och måste vara polis innan (vilket inte gör mig något alls) så ska jag bli den bästa. Jag ska vara en cool och bra polis, haha :D 
Sen ska jag jobba inom kriminologi och även ha med psykologi. Det blir nog en bra plan och jag väljer att följa detta. Vem vet, om ett år så kanske jag vill bli... brandman? Vem vet! 
 
Låt inte någon annan dömma dina val av utbildning och yrke! Stå på dig! Gör det DU vill! 

DEN NAGELLACKSNÖRDEN SOM JAG ÄR

Publicerad 2014-12-08 18:45:00 i

Kolla vad min kära vän Sofia skickade till mig! ↓
http://www.nailderella.com/2013/09/essie-color-guide-1-100.html?m=1 
 
ÅH VA DRÖM! Förstår inte hur hon orkade måla hundra olika färger?
Så avundsjuk på hennes naglar också- de var typ heeelt perfekta. AVUNDSJUK! 
Väx god damn it väx! Så säger jag till min naglar i alla fall minst 5 ggr om dagen. De är ju så långsamma och jag låter säkert hur tjejig som helst men jag älskar att måla naglarna och ha fina naglar. Jag har tröttnat på smycken just nu- vilket är lite segt för jag har hur många fina smycken som helst! För skärpa mig. 
I alla fall, tillbaka till mina naglar → jag älskar nagellack och fina naglar, det är så bara!
VÄX GOD DAMN IT VÄX! 
Nej, inte min hand med så fina naglar och smycken. Men jag önskar det...! 
 
 

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS... NO HOMEWORK

Publicerad 2014-12-08 17:26:27 i ALLMÄNT,

Vi har redan börjat få läxor för nästa år, herregud. Nu ska man gå och tänka på det hela jullovet + alla nationella! Tvåan är helt utmattande. Jag skojar inte- har nog aldrig haft såhär mycekt att göra i skolan under hela min skolgång. Shake it off....!
Idag ska jag plugga sociologi, franska, engelska och natur. Hjälp....
Och här sitter jag och bloggar istället. Nejdå, jag har bara tagit en liten pause. Nu ska berätta lite vad som är negativt just nu:
 
1. Jag har över 140 nagellack men jag målar inte naglarna... och det är för att de går ju av hela tiden! Jag skulle kunna måla dem nu men jag vill att de ska bli lite längre först. Men jag ska ta hand om dem jättenoga för jag vill ju använda alla mina fina nagellack! 
2. Att jag har franskaprov på torsdag och sen sociologiprov på fredag. Glosförhör i engelskan på onsdag, läxa i svenskan tills på onsdag och sen måste jag samtidigt plugga inför natur och matteprovet som är nästa vecka och fixa till min uppsats i franskan som jag helt glömt av. Vi ska göra om dem tills vi får ett A. Och sen spela in dem. Men kunde få spela in nästa termin och jag tror att jag kommer göra det. Jag ska prata med min franskalärare imorgon efter franskan. 
3. Att jag lägger mig alldeles försent eller snarare somnar försent och är så stressad på morgonen.
 
Nu lite positivt för att liva upp stämningen igen!
 
1. Även om det mesta känns rätt negativt just nu så är jag ändå glad och sitter och dansar till hög musik framför datorn! :D
2. Julen är snart här och familjen retas med att säga att det ligger julklappar i garderoben... Vill bara gå och öppna dem men det tänker jag inte göra för jag vill att det ska bli en överraskning! 
3. SNART ÄR DET JULLOV! På fredag nästa vecka så får jag jullov!! :D ♥
 
Nu måste jag plugga igen! Så jag blir klar i hyfsad tid! Brukar inte plugga längre än till kl. 20-21 ungefär. För annars är min hjärna fortfarande uppe i varv och jag kan inte somna. Men om det är något jag ligger efter med eller om jag har ett stort prov dagen efter eller har en riktigt go sovmorgon så kan jag sitta längre! 
Vi hörs lite senare! 
 

MÅNDAG

Publicerad 2014-12-08 12:36:40 i ALLMÄNT,

Ingen gillar måndagar. De flesta gör inte det i alla fall. Jag tillhör dem. 
Men än så länge så har det varit en ganska bra måndag faktiskt.
Sov inte så mycket inatt men det rullar på ändå. 

Just nu sitter och äter hemma hos pappa. Jag går ut med Pricken (hunden) på lunchen och efter skolan. 
Sen har jag en lektion till och så slutar jag för jag har ingen natur idag! 
Men nu måste jag springa ut med henne för jag börjar snart!! 
Hörs sen! 


TESTAR

Publicerad 2014-12-07 22:21:42 i ALLMÄNT,

Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Jag ska upp tidigt imorgon.
Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig så söndagen avslutades väl inte på bästa sätt. Men jaja, ny dag imorgon.

Har fått låna en av Johans telefoner och håller på att testa Samsung Galaxy s5. Den verkar bra- men jag vet inte riktigt.

Uppdatering: har bytt tillbaka till iphone nu. Hehe.. 
En gång iphone älskare alltid iphone älskare. Det är så det är. 
Godnatt! 

TIPS: JULFILMER

Publicerad 2014-12-07 16:30:00 i TIPS,

Här är några bra filmer, jag är lite osäker på Välkommen till familjen, jag har inte sett alla dessa. Men de flesta har jag sett och de är jättebra och mysiga! Vi måste ju får upp julstämningen lite eller i alla fall jag måste det! 
Hoppas någon av dessa filmer intresserar er! ♥
 
               
                  
Alla ensam hemma // Elf // Ett päron till farsa firar jul // Merry christmas Mr Bean
The Holiday // Tomten är far till alla barnen // Love Actually // Välkommen till familjen // Adam & Eva // Sunes jul // The Grinch // En julsaga 
 
 

 
 
 
 

IPHONE 6 VS SAMSUNG GALAXY S5

Publicerad 2014-12-07 14:30:00 i ALLMÄNT,

           
     
 
Ja, från början så ville jag inte ha en iPhone 6 men sen när jag började läsa om den och såg min kompis iPhone 6 så blev jag mer intresserad av att skaffa en sådan. Men sen så blev jag tveksam ändå för den kostar otroligt mycket och jag blev osäker. Min bonuspappa Johan har haft en Samsung Galaxy s5 ett tag och han tycker den är jättebra. Den har större skärm än iPhone 6 men den är inte större tror jag inte? Han har två, fråga mig inte varför, haha. Men jag ska få testa en sådan för att se vad jag tycker om den. Man får ha den ett tag för att vänja sig vid den. Den är billigare än iPhone 6 men man får mycket telefon för pengarna och det verkar jättebra. Skön att hålla i, man kan lägga till extra minne, vattentät så man kan ta kort under vattnet, bra kamera, mycket inställningar och sådant och allt låter väldigt positivt! 
Jag har haft iPhone sen jag var 13? 14? Jag kommer inte ihåg men därför skulle det vara kul att testa något annat nu. Dock är jag inte så mycket för förändringar... vissa förändringar klarar jag av och tycker är kul men typ byta telefon eller byta ut något annat som jag är van vid är lite svårare. Det går men jag blir väldigt skeptisk i början innan jag vänjer mig igen. Jag hoppas att jag kommre gilla Samsung Galaxy s5, för den verkar bra och den är fin och jag får ju faktiskt testa något annat än iPhone också även fast jag älskar iPhone. Vi får se hur det blir och jag återkommer med resultat och min egen åsikt om telefonen. 
Det känns verkligen som att alla har iPhone nu? Ingen testar något annat. 
Jag säger inte att iPhone är dålig eftersom jag är en Apple-älskare. Men det är bra med förändringar ibland även om man inte alltid tycker om förändringar. Men jag tror att detta kommer att bli bra! 
 
 
 

GODMORGON?

Publicerad 2014-12-07 12:27:48 i ALLMÄNT,

Nej, det kan man inte säga när klockan är över 12... Men jag har fortfarande pyjamas på mig och inte bäddat sängen eller någonting ännu. Dagen består av plugg och tedrickade och en lång härlig dusch och lite planering inför inköp som jag ska göra när det är mellandagsrean och även efter. 
Jag kände mig en aning stressad för en stund sen men nu har jag skrivit upp allt som måste göras idag och nu är det bara att hinna med allt och det ska nog gå om jag bara planerar det rätt.
Ikväll blir det nog lite julkortspyssel- vi gör alltid våra egna på andra advent. Så det måste jag ju hinna med för att jag vill skicka till min familj och vänner. 
 
Morgonen har spenderats med att kolla på saker och tittat lite efter julklappar på nätet. 
Mitt rum måste städas... det måste verkligen städas! Haha, speciellt nu innan jul. Men jag har bara inte haft någon ork över. Jag har bara prioriterat skolan just nu och när jag hae haft tid över så har jag bara gjort ingenting eller träffat kompisar. Men ska försöka göra det i veckan eller om jag hinner idag. 
Denna veckan är det två prov och en inlämning. Två svåra prov dessutom. Franska (hjälp!) och Sociologiprov, vår lärare som vi har i sociologi gör lite svåra prov men förhoppningsvis kommer det att gå bra! Jag ska göra så gott jag kan. Därför måste jag se till att köra igång ordentligt idag!
Nästa vecka är det ett svårt och ett medelsvårt kan man väl säga. Matteprovet är det svåra och naturprovet är det medelsvåra- men det är muntligt och då brukar det faktiskt vara enklare att verkligen förklara och få fram vad man menar. Och det är ju bra, men min grupp är dock inte så bra. Men det löser väl sig säkert. Det är bara att skita i dem och se till att jag gör bra ifrån mig :) 
 
I veckan ska jag se till att det kommer lite roliga inlägg till er! Jag lovar på riktigt den här gången, haha! 
Bland annat ett shopping-inlägg från H&M (för vi har beställt lite grejer därifrån), lite av grejerna som jag har kollat på nu på morgonen som jag vill köpa, träna-hemma-inlägg, boktips och lite annat smått och gått. Mycket med mina egna tankar kring det hela. så jag hoppas att ni stannar kvar och kollar in det! 
Vi hörs lite senare! ♥
 

NYÅRSLÖFTEN FÖR 2015

Publicerad 2014-12-06 20:00:00 i ALLMÄNT,

Ja, jag vet att det inte är nyår ännu, utan det är ett tag kvar. Men jag kan ju ändå börja klura på mina nyårslöften. Jag ska försöka att tänka lite annorlunda detta året när jag skriver dem. Tänka mer på min hälsa, för att jag ska vara glad och vad jag kan göra för att förbättra saker och ting. För det man vill ändra och kan ändra- ska man ändra- varför inte liksom?
Det man vill ändra men inte kan ändra får man lära sig att leva med och utvecklas tillsammans med det. Lära sig tycka om sig själv ändå. Du är bra ändå ♥
 
Detta året har varit turbulent kan man verkligen säga. Jag har varit kär, men det blev inte som jag tänkt mig, jag har varit ledsen mycket, väldigt negativ har jag varit också, osäker, stressad, varit på gränsen till att bara bryta ihop totalt. Jag har varit nere och är fortfarande ganska nere men jag har bestämt mig för att gå och prata med någon och få hjälp att bygga upp mig själv och få tillbaka min motivation, ändra sånt som inte är bra för mig. Mycket kan man göra själv men ibland så tar det bara stopp och man behöver lite hjälp på traven och det behöver jag. Jag behöver en lite knuff åt rätt håll. Lära mig att gå min egen väg, göra det jag vill och mår bra av. Inte göra saker för att andra ska bli nöjda och jag inte får något utav det. Utan bara gör för fridens skull. Jag måste bi bättre på att säga nej när jag inte vill och stå upp för mig själv. 
Tro på mig själv att jag kan och när det blir svårt så ska jag ta det bit för bit och be om hjälp. 
Jag ska inte låta andra sätta sig på mig. Absolut inte. 
 
2015 ska bli mitt år, där jag tar kontroll över mitt liv för det är just mitt liv. Jag vill leva i nuet och inte oroa mig så mycket för allt. Se det positiva i allt och fokusera på det. Till exempel mattenationella. Det kommer vara svårt, men jag ska kämpa och förbereda mig och göra mitt bästa på provet och provet är bara tre timmar. Tre timmar av mitt liv och sen är det över. Och det provet kan påverka mina betyg och mina betyg kan ge mig möjligheter. Massor utav dem. Så 2015, detta året ska jag skina med alla personer som jag älskar och som jag har omkring mig som gör dagarna lättare. Jag vill faktiskt tacka alla fina människor som funnits med mig och speciellt nu på sista tiden när jag inte mått bra och ni har frågat hur jag mår och hjälpt mig och stöttat mig. Ni har fått mig att skratta när det verkligen har behövts och ni hjälper mig att ta ett steg i taget. Ni är underbara och jag älskar er. 
Ni andra som gjort mig ledsen, arg och fått mig att känna mig sviken eller fått mig att göra saker som jag inte vill eller fått mig att bli mer negativ eller fått mig att känna att jag inte kan eller inte är något eller som bara får mig att inte känna mig som jag ska- ni alla kan gå och trampa på en legobit. 
Det gör j*vligt ont ska jag säga er, men det är kanske det ni behöver. För människor som trycker ner andra kan lika väl göra det. För jag tänker inte låta folk trycka ner mig mer. Det är en sak som är säker!! 
 
Alla ni där bakom skärmen som läser detta, lev ditt liv, gå din väg, gör saker som gör dig glad och ger dig en positiv knuff mot framtiden. Men försök ändå att lev i nuet. Andas. Ta hjälp om det behövs- allt kan man faktiskt inte klara själv även om man vill det. Gör om, gör rätt. 
Låt inte någon trampa på dig. Behandla andra som du vill bli behandlad. Gör ditt bästa, mer kan du inte göra. Det bryter bara ner dig om du inte slappnar av och lyssnar på vad magkänslan säger. Alla säger att ingen är perfekt. Men det är du- på ditt sätt. Ta hand om er! Ni är bäst och jag är glad ni läser vad en 17årig tjej har att säga och vad jag tänker. Var dig själv, även om det kan vara det svåraste som finns ibland. 
Avsluta dett året på bästa sätt och börja nästa år ännu bättre! ♥ 
Ha en härlig kväll med mycket mys och roligheter. Dröm stort och följ dem! 
 

IT'S THAT TIME OF THE YEAR, IT'S CHRISTMAS TIME!

Publicerad 2014-12-06 16:53:01 i ALLMÄNT,

Kämpar på med att få upp julstämningen och tänkte köra en Christmas tag som jag hittade någonstans. Tänkte köra samma Christmas/Winter tag som jag gjorde förra året men jag vet inte riktigt om jag ska det? Anledningen till varför jag funderade på att göra det är för att jag vill se om något har ändrats på ett år, men vi får se. Nu tänkte jag i alla fall göra denna.
 
Äggtoddy eller varm choklad? Tror inte att jag har smakat äggtoddy och om jga känner mig själv rätt så skulle jag nog inte gilla äggtoddy. Så jag väljer varm choklad. Det är ju så gott, med massor med marshmallows! 
 
Färgade eller vita ljus? I granen eller som dekorationer då, borde de mena. Jag gillar vita ljus, eller alltså de genomskinliga. 
 
Julstrumpan eller presenter? Vi har små presenter, godis och en tidning varje år i julstrumpan. Så båda! 
 
Ge bort eller få presenter? Jag älskar att göra folk glada och det är så kul att köpa och slå in julklappar. De blir glada för någonting som jag har köpt och det gillar jag. Självklart är det alltid kul att få julklappar, vem tycker inte det? Så båda igen. som ni kanske har märkt så är jag inte speciellt bra på att välja det ena eller det andra. Om jag verkligen skulle följa "reglerna" så skulle det ta vääääääldigt lång tid för mig att bestämma mig, haha!
 
Ängel eller stjärna? Om det menar i toppen på granen så svarar jag nog stjärna för det har vi alltid haft och våran julstjärna är så fin. 
Om de menar dekoration runt omkring så... väljer jag änglar som bordsdekoration osv men stjärnor att hänga i fönstren. 
 
Öppna presenterna snabbt eller långsamt? Långsamt helt klart. Man vill ju njuta av presentöppningen när man har väntat så länge. Sen ska man kolla lite på den och tacka dem som gett den till mig. Jag väntar sällan till sist med att tacka alla samtidigt, jag gör det ordentligt direkt efter att jag har öppnat den. Älskar att öppna paket över lag :D
 
Brasa eller slädturer? Jag tror inte jag har åkt någon slädtur, kanske när jag var liten. Men det ser mysigt ut att gosa ner sig i en sån men jag väljer nog brasa för det är det som jag har upplevt mest eller vad man ska säga. 
 
Snöbollskrig eller göra en snögubbe? Jag tycker båda är roligt. Man blir aldrig för gammal för det tycker jag!
 
Sjunga julsånger eller berätta julhistorier? Sjunga julsånger, det är mysigt att gå runt att sjunga på ♥
 
Röd eller grön? Röd.
 
Plastgran eller riktig? RIKTIG! Visst det ramlar av barr, men det luktar gott och en riktig gran är mycket finare än en plastgran. Det blir mer julkänsla med en riktig. 
 
Har du varit snäll eller dum detta året? Snäll, skulle jag säga. Såklart man varit sur och kanske bråkat med någon, men det gör väl alla. Men det är inte så att jag slåss eller så, haha. 
 
Vad är din favorit julmat? Jag gillar det klassiska. Jag gillar köttbullar, prinskorv, potatis, julskinka osv. Inte så mycket för sill och jansons frestelse. Det är inte riktigt min grej. Men resten är ljuvligt! ♥
 
Köper du julklappar tidigt eller sent? Jag brukar köpa julklappar i december och inte tidigare. Mellan andra och tredje advent ungefär brukar jag julhandla. Brukar ta lång tid för mig att hitta alla julklappar till alla. Men detta året har jag försökt skriva ner så många julklappstips som jag kan komma på till mina nära och kära. 
 
Vilken är din favorit julsång? Jag har en del olika och jag gillar väldigt blandat. Detta är väl dem jag lyssnar mest på just nu i alla fall. 
Wham: Last Christmas
Bing Crosby: I Wish You A Merry Christmas
Bruce Springsteen: Santa Claus Is Comin' to Town
Justin Bieber: Mistletoe
Ainbusk: En Julsaga (Fairytale of New York)
Céline Dion: Happy Xmas (War Is Over)
Il Divo: Amazing Grace
Marzipan & Mistletoe: Auld Lang Syne
Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You
Christina Aguilera: Have Yourself a Merry Little Christmas
Band Aid: Do They Know It's Christmas?
Ariana Grande: Love Is Everything 
ABBA: Happy New Year
Om jag bara får välja en så vet jag inte... Kanske Auld Lang Syne? Den är så fin!
 
Har du någonsin haft en vit jul? Ja, det är snö varje julafton så långt jag kan komma ihåg. Snön brukar komma kanske en vecka innan julafton om den är lite sen. Så snö är det alltid på julafton här i Sverige. I alla fall hos mig. 
 
Vad är den bästa julklappen då någonsin fått? Åh, det vet jag inte riktigt... Jag får väldigt bra julklappar varje år. Alla är jättebra! Jag fick en telefon en gång och blev jätteglad för den. Sen har jag fått andra saker också. Alla har varit lika bra! Så jag kan inte riktigt välja en. Eller vänta, jo. Julen 2009 så fick hela familjen en resa till Spanien tillsammans men Johans föräldrar, och hans systrar och deras familjer. Det var e väldigt rolig resa, förutom när jag fick matförgiftning och fick ligga inne i 2-3 dagar. 
 
Kan du alla namnen på jultomtens renar? Ehh... jag kan Rudolf och att det är åtta andra renar också. Haha, skäms... Nu googlade jag och fann namnen på dem: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet,  Cupid, Donner och Blitzen.
 
Vad önskar du dig i julklapp? Jag önskar mig lite olika böcker, en hudvårdserie för känslig hy från The Body Shop, nagellack (haha.. ovanligt va?), Vänner-boxen för nu när vi flyttar så har jag ingen för de två som vi har är Johans, m.m. 
 
Vilken del av julen ser du mest fram emot? Julafton och dagen efter för det är då jag ska fira jul. Kalle Anka, även om det har gått i så många år så älskar jag det fortfarande haha, mellandagsrean för det är fortfarande jul då haha! All julmat och julgodis. Älskar det! 
 
Nu känner jag lite mer julkänsla i kroppen faktiskt! Härligt! 
 
 

VAD MAN SKA GÖRA NÄR STRESSEN BÖRJAR TA ÖVER

Publicerad 2014-12-06 14:00:00 i ALLMÄNT, TIPS,

Jag nämnde att jag är en väldigt stressig person. Stress har blivit min vardag kan man säga. Vilket inte är bra, inget bra kommer med att man stressar. Det slutar med att man kan bli utbränd, sjuk väldigt ofta (sämre immunförsvar), hjärtattack osv osv osv! När jag för stressad då får jag ångest, panik och kan börja gråta för jag blir så frustrerad eller bara bli arg på mig själv för att jag kanske väntade till sista stund med matteläxan och måste stressa igenom den och bara bli mer stressad. Och när jag blir stressad så kan jag bli ännu mer omotiverad så jag bara sätter mig framför datorn och kollar på youtube hela kvällen och sen får jag ångest för att jag inte bara gjorde det som behövdes göras. Är jag ensam eller är det fler som gör så?
Jag har väldigt höga krav på mig själv i skolan, speciellt i vissa ämnen där jag vet att jag kan får A om jag gör det jag ska och gör det bra. 
Till exempel så fick jag B på min engelska redovisning i förra veckan. B är ett himla bra betyg och det vet jag och jag skulle vara så otroligt nöjd och stolt över mig själv om jag fick B i till exempel matte eller franska (för de är de ämnena som jag har inte är lika bra på). Men i engelskan så blev jag inte alls nöjd, jag vet att jag kunde fått ett A om jag lagt till lite svårare ord. Jag har varit bra på engelska och tyckt om engelskan sen vi började med det i skolan så jag nöjer mig inte med ett B. Haha, jag låter säkert helkonstig.. Men sån är jag. Jag har höga krav. Vilket kan ställa till det. Sen kan jag även ge upp lite om det är ett ämne som är svårt. Jag sänker kraven lite för mycket i de ämnena. Jag gör det jag ska men jag bryr mig inte. Och det måste jag ändra på. 
Jag är besviken på mig själv för att sociologin var svårare än jag trodde. Proven är omformulerade på ett sätt som vår lärare inte går igenom. Så proven tycker jag är svåra och ibland fattar jag inte vad han är ute efter och han går inte alltid igenom allt. Men jag får helt enkelt visa att jag gör mitt bästa på proven och mer kan jag inte göra och sen får jag rocka alla inlämningsuppgifter och sånt. Jag nöjer mig inte med ett betyg lägre än C i sociologi. Absolut inte. Hehe.... sån här är jag. 
 
I alla fall för att gå tillbaka till ämnet så jag tänkte dela med mig av några tips på hur man kan göra för att lugna ner sig och bara andas! 
 
♥ När du känner att stressen börjar komma fram så ta ett djupt andetag och tänk på nuet. Vad behöver du göra just nu? Vad behöver du göra denna dag? Inte imorgon eller på nästa helg, utan vad behöver du göra nu, idag. Man blir väldigt lätt stressad om man börjar tänka för mycket på vad man ska göra nästa vecka. Och hur mycket läxor det kommer att bli. Andas. Gör det som behövs göras NU. Skriv upp vad du behöver göra idag för att det inte ska bli lika stressigt imorgon eller nästa vecka. Sen bockar du av, och för varje gång du bockar av någonting så försvinner en tyngd från dina axlar och det känns lite bättre. 
Gör ett schema för hela veckan, det kan då också göra. Så du skriver in vilka dagar du måste göra det. Om då har en inlämning av en krönika om tre dagar säger vi och du inte har börjat. Så dela upp det i tre delar. På måndagen så skriver du första delen, på tisdagen skriver du andra och på onsdagen skriver du tredje och så korigerar du texten och finslipar den och skickar in den. Så kan man göra. 
 
♥ Ta en dag då du bara gör ingenting. Välj en lämplig dag som passar för dig att koppla av. Gör det som får dig at må bra och känna dig lugn, avslappnad, lättad eller bara fri. Drick te och kolla på din favorit serie/film eller läs eller lyssna på din favorit bok. Gå ut på en lång promenad med hunden, gå ut och spring, träna något annat, kanske går du i en sport eller har något annat fritidsintresse? Träffa kompisarna som du inte träffat på ett tag på grund av plugg, ha en spadag kanske där du pysslar om dig själv, träffa flickvännen eller pojkvännen och ha en riktigt rolig och mysig dag tillsammans! Gör vad som helst förutom att plugga, haha. Det är bra att bara stänga av någon gång. 
 
♥ När du kommer hem från skolan, så ta på dig myskläderna, drick något varm speciellt nu när det börjar bli så kallt. Sätt dig på din favoritplats i hemmet och få gjort så mycket om möjligt. Och ta pauser när det blir lite för stressigt eller jobbigt eller långtråkigt. Ät mat så du inte är för hungrig för då blir du tröttare. 
 
♥ Sätt inte högre krav än vad du kan hantera, bli inte som jag... haha! 
 
♥ Prata med dina lärare om vad du kan förbättra så du inte fortsätter göra samma fel och få samma betyg som du inte är nöjd med. Så du vet vad du kan göra bättre nästa gång och gör bättre så blir de nöjda och glada och du får ett bättre betyg- då blir även du gladare och lite fler tyngder släpper från din axlar. 
 
♥ Skaffa en kalender- då får du ordning på dina läxor, prov och även annat i ditt liv. Då kommer du inte glömma någonting. Ett bra tips! 
 
♥ Om du är som jag, som får stressa en del på morgonen för att jag är morgontrött och långsam. Jag behöver nämligen längre tid på mig än vad jag har nu. Jag har en timme på mig från när klockan ringer tills då jag måste gå ner till bussen. De flesta dagarna har jag en timme, på torsdagar har jag lite mer än en timme. Vilket inte är tillräckligt lång tid för mig. Just för att jag är så trött och långsam på morgonen. 
Men de dagarna jag börjar tidigt så tänker jag inte gå upp halv sex. Inte en chans, jag behöver sova. Jag är dålig på att somna på kvällen. Även om jag lägger mig tidigt så somnar jag sent. 
Men ett tips för dig som har kort tid på morgonen, så kan du förbereda en del innan då går och lägger dig. Du kan lägga fram kläder som du ska ha på dig och packa skolväskan. Kanske även bestämma vad du ska äta till frukost. Då slipper du stå i en kvart och välja kläder och prova vilken tröja du tycker passar bäst eller så och du slipper leta runt i hela rummet efter matteboken för det gjorde du kvällen innan. Då är det bara att gå upp och klä på sig, bädda, äta frukost och borsta tänderna och allt vad man nu gör, alla har ju olika rutiner. Och sen är det dags att gå. Dock så är jag lat på kvällen och bara går och lägger mig och ändå stressar på morgonen. Äter frukost i typ 25 minuter vilket jag inte riktigt har tid med... hehe.
 
Hoppas att något av detta kommer att hjälpa just dig! 
 
 
 
 
 

6 DECEMBER

Publicerad 2014-12-06 11:22:21 i ALLMÄNT,

Hoppas att ni välkomnar tillbaka den dåliga bloggaren...! 
Jag vet att det har varit extremt dålig uppdatering under en hel månad. Men skolan har fått gå före och nu har vi haft såååå mycket, kan inte ens komma ihåg när jag hade så här mycket läxor och prov. Nästa vecka har jag två prov och en inlämning eller det kanske var två? Får kolla kalendern, är så glad för att jag har den, annars hade jag aldrig kommit ihåg någonting. 
Imorgon har jag deadline för en krönika som ska in i svenskan. Och helgen kommer gå till plugg... Vecka 51 som är efter nästa vecka så är det två prov igen och en inlämning. Jag får ångest bara jag tänker på hur mycket det är som måste göras innan den 19 december, då vi har avslutning. 
Ska skriva upp en plugg-to-do lista, så jag vet allt som ska göras så jag bara kan bocka av det. Jag får sitta 1-2 timmar med varje grej så jag inte bara gör en sak för då tar det dubbelt så lång tid. Ett bra pluggtips faktiskt. Att gå mellan lite olika ämnen. 
 
Skulle julhandlat idag med Johan men mamma är sjuk så vi får ta det en annan dag. Kanske nästa helg eller imorgon om det passar. 
Nu var det några veckor sen jag kollade på Grey's anatomy och Teen Wolf, så jag får göra det nu i helgen, om jag hinner det. Mitt rum behövs också storstädas! 
 
Idag är det 18 dagar kvar till julafton, kan det stämma tro? Ja det gör det nog. Jag känner mig dock inte så julig... Jag har lite julpynt i mitt rum  men inte sådär jättemycket. Många dekorerar ju om hela rummet i röd, vita, guldiga och gröna detaljer för att det ska bli så juligt som möjligt. Men inte jag. Jag har lyssnat på julmusik men det får mig inte på speciellt juligt humör ändå. Det kanske är för att det inte kommit någon snö? 
Jag måste göra mer juliga saker. Jag har faktiskt skrivit upp julfilmer som jag kan kolla på för att få upp julstämningen lite. Då borde väl julkänslan smyga fram lite i alla fall. 
 
Denna julen blir lite annorlunda, men tanke på separationen så vet jag inte riktigt hur det kommer bli. Vi flyttar i början av januari och det är inte alls långt kvar. Och denna julen så ska jag faktiskt fira hos pappa och det var längesen! Så det ska bli kul och min lillebror pratar ju så mycket nu och tycker om mig jättemycket och det är så kul att han är så stor nu. Väldigt söt! Så från 23-25 tror jag det blir så är jag hos pappa. För jag åker nog inte tillbaka till mamma på julaftonskväll utan det får bli dagen efter istället. Och då ska jag fira jul med mamma, Johan och Frida. Så då får jag öppna presenterna som är från dem och de får öppna presenterna som är från mig. 
Jag har faktiskt varit duktig och en aning smart som skrivit ner när jag kommit på en present till någon i min familj eller när de har sagt något som de vill ha så har jag noterat det. Så slipper jag yra omkring och leta- kommer fortfarande göra det till några men inte lika mycket som de andra åren. 
 
Nu blev det ett himla långt inlägg men det är jag skyldig er och jag ska se till och skärpa mig och börja blogga mer! Hoppas ni får en rolig lördag! Hej så länge!
 

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela