HANNAMARTINA

KRITIKEN...

Publicerad 2013-12-31 23:23:36 i ALLMÄNT,

...mot människor som vill bli en ny människa när det nya året börjar. 
Jag förstår inte varför man kritiserar folk för det. Om det vill förändra, lägga allt dåligt bakom sig och börja om så ska man väl inte kritisera dem? Sen kan jag förstå att det blir lite dubbelmoral när en person säger att de ska bli en helt ny människa som till exempel lever hälsosammare. Och sen blir det inte så bara för att de inte orkar ta tag i det. Då är det ju bara något man säger men inte menar det. Det kan jag förstå att folk kan irritera sig på. Men man behöver ju inte säga det rakt ut till alla utan det kan man ju hålla för sig själv om man tycker det. 
Jag har ju haft som nyårslöfte att sluta bita på naglarna några år på raken. Men det går inte att bara sluta så där, man får trampa ner eller göra något för att sysselsätta händerna. Det är ju ett beroende man har när man gör det. Men tillslut så lyckades jag sluta bita. Men det är ju en annan sak egentligen. Och man sa: "men det är ju bara att sluta". Men det är det inte. Det är som om jag skulle gå till Johans pappa och ta hans cigaretter och säga att han inte får röka mer. Visst man kan sluta tvärt, men det är inte den bästa metoden, utan man ska trampa ner. Mindre och mindre varje dag. Och man kan tro att det inte alls är samma sak med nagelbitning. Men det är det. För jag har bitit jätte länge så jag vet hur svårt det är att sluta. Visst det är inte farligt, men det går ont, det ser fult ut, sår kan bli infekterade osv. Men jag lyckades sluta. Vad jag menar med detta är att vissa saker få ta lite tid. Då kan man sätta upp mål, till exempel "under det nya året som kommer så ska jag börja komma igång med träningen" istället för att sätta ett löfte "jag ska träna flera gånger i veckan hela året och gå ner massa i vikt och om jag inte har gjort det till nästa nyårsafton så är jag en misslyckad person" 
Man börja lugnt. Om man ska göra en massa saker på en gång så tröttnar man fortare. 

LISTA FÖR 2013

Publicerad 2013-12-31 18:34:30 i ALLMÄNT,

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 

Nja, inget stort i alla fall. Jag bytte skola för första gången själv.
Jag åkte skidor för första gången i hela mitt liv (mellan slutet av 2012 och början av 2013). Det var svårt, men gud så roligt det var! Den känslan när man kom in efter en hel dag i backen och tog av sig pjäxorna- man hade ont överallt men det var underbart. Det var skön smärta. Man hade hållit igång en hel dag och var helt slut men det var sååå kul! 

Hur har ditt 2013 varit? 

Jag tycker att det har varit väldigt bra. Det har hänt både bra och dåliga saker. Men mest bra saker och det överväger såklart de dåliga sakerna. Jag har träffat nya härliga människor, gått ur grundskolan, rest, åkt skidor för första gången (mellan slutet på 2012 och början på 2013), varit med alla mina underbara vänner, börjat gymnasiet och massa annat. Det har varit ett väldigt roligt och händelserikt år! 

Blev du kär i år?

Ja, det blev jag. Men det är jag inte längre. 

Vilket datum från. 2013 kommer du aldrig glömma?

*Skolavslutningen- glädjen och sorg. Men vi hade så roligt! Underbar klass!
*Första dagen på gymnasiet. 
*18 februari- då blev jag kär. 
Sen är det massa andra datum som jag aldrig kommer glömma heller. 

Vad är din största framgång under 2013?

Jag vet inte. Jag tror inte att jag hade någon speciell framgång. 

Bästa köpet? 

Oj, vad har jag köpt i år? Bästa köpet som jag köpte själv var nog... min byxdress och ett par slappa byxor som jag köpte på Marstrand när jag var där med Annie. Bästa köpet som jag fick var nog när jag fik min vita iPhone. Den fick jag i april. Jag hade en svart sedan innan men jag ville helst ha en vit så jag blev jätteglad när jag fick en vit. Sen skulle inte Johan ha som vita och det var mycket mer minne i den än i min vita. Så jag bytte den och sålde min gamla. Så jag tjäna lite på det! 

Vad spenderade du mest pengar på?

Presenter i alla former; julklappar, födelsedagspresenter och även några överraskningspresenter (för jag är så snäll, haha) 
Sen har jag väl även spenderat mycket pengar på kläder och saker till mig själv. Men mest presenter.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Massa saker! När jag och min gamla klass var hos min kompis och badade och sen grillade i slottskogen, sommarlovet; det var så varmt och man kunde bada hela tiden. Super sommar! Det var mycket saker som gjorde mig glad. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? 

Miley Cyrus nya album tror jag. Hon har ju varit världens snackis detta året. För att hon har förändrats; både sin stil och som musik. 

Vem har du umgåtts med mest? 

Förutom min familj, så har jag nog mest umgåtts med Annie och Olivia. Sen hela min gamla klass eftersom vi sågs i princip varje dag i skolan. Och Sofia, även om vi inte har kör varandra så länge så har vi ändå umgåtts mycket.

Har du haft ett förhållande under 2013?

Nej, det har jag inte haft.

Vart reste du under 2013?

Utomlands: så var jag i Köpenhamn med Annie och på Rhodos med familjen och vänner till oss. 
Sen i Sverige har vi ju varit på massa olika öar i skärgården. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? 

Nu rockar vi detta året! Det ska bli ett bra år, leva livet och ha roligt! 




FÖRSTA FYRVERKERIERNA

Publicerad 2013-12-31 17:23:23 i ALLMÄNT,

Företagen skjuter ju iväg sina fyrverkerier klockan fem. Så fint va det! Tog massa bilder och filmade lite. Tänkte lägga upp några bilder här på bloggen. Fyrverkerier är så fina tycker jag. Man verkligen välkomnar det nya året och säger hejdå till det gamla året. Och det kom bara från ett ställe, tänk när alla står och firar av fyrverkerier!








NEW YEAR OUTFIT

Publicerad 2013-12-31 15:59:03 i

Tänkt visa vad jag har på mig idag. Ganska svart klädsel men kjolen har blått glitter på, vilket matchar mina naglar. Så har jag ringar och mitt Martina halsband. Manskap enkel outfit men ändå fin! 
Jag fick en nyårspresent av mamma. Det var två stycke Isadora Wonder Nail nagellack!! Ska ta kort på dem senare och visa. Kanske blir imorgon eftersom det är mörkt ute redan och bilderna blir dåliga. Men de var sååå fina! 
Nu har jag 98 stycken nagellack... ja jag är besatt ;) 2 kvar till 100. Får se till att köpa två stycken när jag kommer hem, haha!! Nu ska kommer resten av gästerna. 


I BILEN

Publicerad 2013-12-31 12:00:26 i ALLMÄNT,

Godmorgon! 
Vi är på väg till Dan & Malin nu. Där vi ska fira nyår. Det ska bli mysigt! Jag har målat mina naglar med ett utav mina favoritnagellack! Det är så fint! Jag har visat det förut men det kommer en bild här nedanför ändå. Ska ta bild på min nyårsklädsel sen också. Ska försöka dokumentera hela dagen om det går haha :) hoppas alla får en superbra nyårsafton! Och ett gott nytt år! Har ni några nyårslöften? Jag har inga ännu. Vi får se om jag kan komma på något. Såg en slags tag om några frågor om 2013, som jag tänkte göra senare! 
Visst är det fint?! Det är från Isadora. Nr 750 Polar Nights, favoriten! 
Ps. Mina händer är inte så bleka egentligen, använde en annan effekt på kameran och därför blev det så haha :) 

NÄST SISTA DAGEN PÅ ÅRET

Publicerad 2013-12-30 17:09:41 i ALLMÄNT,

Allt var allmänt spontant idag förutom att jag skulle packa och sånt. 
Men helt plötsligt skulle jag in till stan för att möta upp Olivia. Skulle följa med henne och byta ett par byxor. Vilket tog mer än tre timmar, inte direkt vad vi hade planerat. Men när vi väl hade kommit in till stan så hade hon fått med sig fel kvitto så då fick vi åka hem till henne och hämta rätt kvitto. Sen åkte vi inte till stan igen och helt pllötsligt skulle alla gå av för spårvagnen skulle tydligen inte köra mera. Så vi fick gå till affären iställer för det var lång tid kvar tills nästa spårvagn skulle komma. Så efter vi bytt byxorna så bestämde vi oss för att åka till linné och köpa frozen yoghurt. Sååååå gott! Det var mycket folk, så vi gick för att sätta oss på något annat ställe, så hitta vi trappuppgången som vi satt i för ett år sen. Så vi gick in där och då var det en tant som spionerade på oss för hon ville inte att vi skulle sitta där. Men hon kunde inte säga det själv, så hon bad en kille fråga oss varför vi satt där. Så pratade hon med en annan tjej om att vi satt och hon pratade inte tyst heller så vi hörde allt hon sa. Så tillslut gick vi. Jag hade sån lust att säga till henne! De hade haft massa inbrott i källaren tydligen och hon trodde att vi skulle göra inbrott- hur då liksom? Jag hade en liten väska och Olivia hade en påse. Jag velat säga till henne vi inte gör sånt och att om hon hade något att säga så kunde hon säga det till oss. Hur svårt kan det vara?! Önskar att jag hade sagt till henne. 
Sen när vi hade gått därifrån och satt oss på vagnen, så var det stopp från Domkyrkan till Brunnsparken, så vi fick sitta och vänta. Tillslut kom vi vidare. Så allt tog i princip dubbelt så lång tid! Men vi hade väldigt roligt i alla fall och det är ju huvudsaken. 
Och nu får jag inte träffa Olivia förs nästa år ← åhh alltså sånt hatar jag. Jag vet att jag skrev det själv, men det var bara för att visa. Visst blir det ett nytt år, men det låter så konstigt och säga: "Vi ses nästa år" (vilket är om 2 dagar). Ville bara påpeka det, haha... :)
 
Ikväll tänkte jag titta lite på Grey's Anatomy, för jag har bara 5 avsnitt kvar på säsong 3. Nu kommer det säkert vara ett jättespännande slut och så får jag vänta länge innan jag kan börja kolla på säsong 4. 
Sen tänkte jag börja kolla på fler serier. För det är många serier som jag har sett något avsnitt på och tyckt att det varit jättebra, men inte kollat på hela serien. Men jag ska göra det. Får passa på att göra det innan skolan börjar, för då hinner jag ju inte titta lika mycket. Nu ska jag fixa lite grejer och duscha och lite sånt. Vi hörs lite senare säkert... 

SÖNDAG

Publicerad 2013-12-29 18:04:33 i ALLMÄNT,

Dagen gick i raket fart...
Klockan är sex och jag är hur trött som helst. Gick upp rätt tidigt idag för jag skulle vara hos pappa vid 11. 
Vi åt brunch, bytte julklappar och lekte med Eddie, sen så följde pappa mig till bussen. Så det var mysigt!
Nu ikväll ska jag träffa tjejerna och vi ska gå och äta middag tillsammans. Sen ska de vidare, men jag ska hem. Det ska bli mysigt att träffa dem igen, allihopa. Så vi ska gå på thairestaurang. Jag hade ju tänkt att mellandagsshopping skulle komma upp idag. Tror inte jag hinner med det. Eftersom jag var hos pappa rätt länge så hann det bli mörkt. Så bilderna blev inte bra. Så jag får fota det igen imorgon på morgonen när det är ljus och lägga upp. Ledsen för det, men jag ska fixa så att det kommer upp imorgon. Lovar!
 
I alla fall i julklapp, av pappa och Annalena, så fick en liten moroccan oil, tre nagellack, ett presentkort på manikyrbehandling, pengar och nagelfilar. Väldigt uppskattat! :D
Så det var väldigt bra julklappar tycker jag! 
Hoppas eran söndag har varit bra! Nu är det ju inte långt kvar till nyår. Har ni några nyårslöften?
Just nu har jag inte några direkta nyårslöften/mål. Har inte tänkt så mycket på det. Men jag kan fixa ett inlägg med mina nyårlöften när jag har tänkt lite mer. 
 

GO GINZA

Publicerad 2013-12-28 13:03:22 i

Hej på er!
Jag ligger i Olivias säng. Hon spelar och jag bestämde mig för att blogga lite och visa upp vilket nagellack jag har på mina naglar. Det är ett av mina första Essie nagellack som jag köpte på mellandagsrean. Det heter Go Ginza. Det är lite rosa/lila krämig färg. 
Det är superfint eller hur?!


ISADORA WONDER NAIL & ESSIE WANTIES

Publicerad 2013-12-27 17:00:00 i

      
 
                            
 
 
 
 

                                       
                                
bel-air blue // marshmallow // champagne rose // chateau grey // water rose // poolside // watermelon // belugaria //  Essies wedding collection. Ni kan se alla nagellackens namn här nedanför.
Alla dem är väldigt fina och jag vill ha allihop!!!! 
                                
                     
 
 
 
 
 
 
 

IT'S RAINING

Publicerad 2013-12-27 15:12:57 i ALLMÄNT,

Nu regnar det, igen. Nu har det regnat så länge så när det inte regnade igår så tänkte att det kanske hade slutat, men nej, inte det 
Idag drog jag med Johan och Frida till Frölunda Torg. Vi kollade lite i affärer och åt lite mat. Det var mysigt!
Vi kom väl hem vid ett någon gång. Jag köpte fick med mig lite saker och sen köpte jag även 2 nagellack till Frida. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
Ska inte till Olivia förs närmare kvällen... så jag får väl vänta tills hon säger att hon är hemma. 
Det jag ska göra innan jag åker dit är väl att duscha, packa väskan och fixa lite i mitt rum. 
Som sagt kommer mina shopping från igår och idag kommer upp på söndag eftermiddag tror jag, så tar jag allt i ett istället för att göra separata inlägg. 
Försöker få lite inspiration om vad jag ska blogga om- har inte så mycket fantasi just nu... Men det kommer väl hoppas jag! Jag kommer blogga mer idag så vi hörs ju då!

MELLANDAGSREA

Publicerad 2013-12-26 22:44:00 i ALLMÄNT,

Nu ligger jag här i min säng och jag tänkte läsa lite snart och sen sova. Idag har jag varit på mellandagsrean (som startade idag) med Sofia. Det va inte så jättemycket folk först (vi kom dit 10), men sen kom det mer och mer folk. Det var i alla fall jättemysigt. Jag köpte en del grejer som jag jag tänkte visa upp i helgen. För imorgon ska jag till Frölunda torg en sväng bara för att ha något att göra och för att jag blir lite shopping galen när det är rea, haha! 
Men så ni vet att det kommer ett inlägg med allt har köpt. 
Imorgon eftermiddag ska jag hem till Olivia och vi ska ha myskväll med massa filmer, godis, chips och cola och bara mysa tillsammans. Sånt är så himla mysigt att göra med en vän. Och jag ska även sova där, så det blir ju hur kul som helst! ❤️

Lovet går väldigt fort tycker jag. Har redan varit ledig i en vecka. Och det har gått alldeles för fort! Men jag ska verkligen njuta av det som är kvar för det är ju ändå nästan två veckor kvar av lovet. Men det går ju som sagt så fort! 
På lördag har jag inget speciellt planerat, kommer nog bara vara hemma och ta det lugnt, sen på söndag ska jag äta brunch hos pappa och vi ska byta julklappar. Sen så kanske jag kan träffa Annie efter det- för vi skulle ses i helgen sa vi. Jag träffade nämligen henne på stan idag. På måndag händer väl inget speciellt och på tisdag så är det nyårsafton som ska firas med vänner till familjen och efter det kommer vi hem och packar om. För då bär det av till Branäs för skidåkning! Men just nu set det lite ostadigt ut angående det för att det är ju en mycket varmare vinter i år så det är inte så mycket snö där och det känns det lite ovärt att åka dit när det bara är några backar av jättemånga backar som är öppna. Så vi får väl se hur det blir med det. Men förmodligen åker vi ändå, för det ska börja snöa lite där nu. Men nu ska jag läsa och sen sova för jag är så trött! Godnatt! 

JULDAGEN

Publicerad 2013-12-25 14:54:45 i ALLMÄNT,

Ja, julafton gick över fort... Men det var jättemysigt och alla var glada! 
Fick massa fina julklappar, åt massa julmat och sov länge idag för jag var helt slut efter igår. 
Idag har jag fixat lite i mitt rum, möblerat om lite i några lådor nu när det ska ner med flera grejer och sen var vi och slängde allt skräp från igår. Nu ska jag bara ta det lugnt, mamma kommer hem från jobbet snart. Senare så ska vi hem till Johans syster och hennes familj och umgås lite och kanske äta? Det vet jag inte. 
Och imorgon ska vi till Johans föräldrar och sen efter det ska jag kanske till pappa en sväng på fredag. Och antingen innan vi ska till Lilian och Roger eller innan jag ska till pappa så ska jag och Sofia kanske gå på mellandagsrean i stan :)
Vi har inte bestämt dag ännu bara! 

HERREGUD

Publicerad 2013-12-24 19:21:58 i ALLMÄNT,

Vilken julafton det är! 
Fått massa fina julklappar! Mycket som jag har önskat mig. Tänkte fota dem imorgon kanske, eller så blir det en annan dag. Men jag fick så mycket bra och fina saker! Hoppas alla har en trevlig julafton! Imorgon ska vi till Johans syster och äta middag och sen på torsdag ska vi till hans föräldrar och äta middag och på fredag kanske jag ska en sväng till pappa. 
Nu ska jag greja med alla mina grejer! Hihi!!!! 

JULKLÄDSEL

Publicerad 2013-12-24 13:01:54 i


Tröjan och leggingsen är från Lindex, jag fick dem imorse. Det är skinn/"vanliga" leggings. Alltså ena halvan är vanligt och andra halvan är skinn. Till detta har jag röda naglar, röda hängande hjärtörhängen och en korsring som jag också fick imorse. Let's celebrate christmas! 

GOD JUL

Publicerad 2013-12-24 10:48:37 i ALLMÄNT,

Hoppas alla har en trevlig julaftonsmorgon! Det har jag! 
Jag gick upp först av alla. Jag gick upp och hämtade alla så satte vi oss vid julstrumporna och öppnade det som fanns i. Fick jätte fina grejer; bl.a en tröja, leggings- ni får se det sen för jag ska ha på mig det idag :) och jag fick solglasögon från Ray Ban- såå fina! Så fick jag nagellack, örhängen, armband, läppbalsam och så får vi alltid en tidning och lite godis. Så nöjd! Fick så fina grejer, love it! Sen så åt vi gröt och jag fick mandeln! Så jag antar att jag ska gifta mig i år... får hitta en man bara :) 
Jag längtar tills Kalle Anka börjar, jag tycker verkligen att det är mysigt att titta på det, för man gör det bara en gång om året och samma sak med filmen Kan du vissla Johanna? Det blir extra mysigt och juligt!
Johans föräldrar kommer vid 2-tiden ungefär och så äter vi väl vid fem kanske? Så kommer tomten efter det. Vi har paket som ligger under granen nu och sen så har vi lagt två påsar med paket i tomtesäcken- så allt ligger inte under granen. Frida är jätte otålig, och hon vill att tomten ska komma nu. Men det får vänta lite. God jul till er alla! 



4:E ADVENT

Publicerad 2013-12-22 20:04:01 i ALLMÄNT,

Hej på er!
Det har varit en härlig fjärde advent. I adventspresent fick jag inpackning och hårolja. Superbra att ha ju!!
Dagen har varit väldigt mysi. Annie kom hit strax efter 12, och åkte hem för ett tag sen. Det var roligt att träffas igen, vi pratade, åt pizza och kollade på film- väldigt mysigt!
Mamma har nyss gjort julkola och håller på med skinkan. Jag har städat och fixat lite i mitt rum inför jul och försöker komma på vad jag ska göra imorgon för att inte få tråkigt. Jag vet att jag skrev en massa tips om det, men jag vet inte riktigt vad jag vill göra utav det som står där. Det jag vet att jag vill/ska göra är: måla naglarna, duscha, byta sängkläder, dammsuga + damma och jag ska passa Frida en stund på morgonen. Sen vet jag inte riktigt vad jag vill göra. Mamma jobbar imorgon, så det är bara jag, Johan och Frida. 
 
Jag såg klart säsong 2 av Grey's Anatomy igår. Slutade så spännande och jag vill veta mer, jag kommer inte på något att göra. Jag vill bara kolla på säsong 3!!!!! Men jag har inte fått låna den av Johan än. Får ta det lugnt lite med den serien känner jag. Så jag inte bara sitter framför tv:n hela tiden. 
Nu måste jag hitta på något att göra! Imorgon kan jag vissa upp alla mina adventspresenter som jag har fått, för att visa allt igen och skriva lite om det. 

THIS OR THAT TAG

Publicerad 2013-12-21 18:12:10 i FRÅGOR, TAGS,

Tänkte göra en sån här tag, för jag glooglade lite på olika tagar och den här är rätt vanlig, så jag tänkte göra den. För det kan ju vara ltie kul! Jga gillar att göra tagar som ni kanske märkt. 

♥ MAKEUP
Rouge eller bronzer 
Läppglans eller läppstift -läppglans brukar bli så kletigt...
Eyeliner eller mascara
Foundation eller concealer
Neutrala eller färgade ögonskugga
Pressade eller lösa ögonskuggor
Borstar eller svampar

♥ NAGLAR
O.P.I eller China Glaze - jag vet att jag inte har något China Glaze, men det är bra och jag vill ha det!
Långa eller korta - har haft korta i stort sett hela mitt liv, så nu ska de vara långa. Lagom långa i alla fall :)
Akryl eller neutrala - båda är lika fint tycker jag!
Ljusa eller mörka färger - jag tycker att båda är fint och det är blandat vad jag har, men jag inte inte välja en. 
Blomma eller ingen blomma (dekoration på naglarna)

♥ KROPP
Parfym eller Body Splash - har inte body splash.
Lotion eller Body Butter - båda är lika bra!
Duschkräm eller tvål
LUSH eller Övriga "bad" företag

♥ MODE/KLÄDER
Jeans eller mjukisbyxor
Lång ärmat eller kort ärmat
Klänning eller kjol
Randigt eller rutigt
Flip flops eller sandaler -gillar sandaler också, alltså typ ballerina och sånt!
Halsduk eller mössa
Vanliga eller hängande örhängen
Halsband eller armband
Klackar eller låga - älskar klackskor, fast jag inte har det så ofta. 
Cowboy Boots eller ridstövlar - inget utav det. 
Jacka eller Hoodie
Forever 21 eller Charlotte Russe
Abercrombie eller Hollister
Saks 5th eller Nordstrom - inget utav dem, har aldrig handlat i dessa affärer. Saks finns inte i Sverige. 

♥ HÅR
Lockigt eller rakt - Gillar båda. Jag har ju rakt hår. Men någonstans i mellan rakt och lockigt skulle jag vilja ha :)
Bulle eller hästsvans
Hårnålar eller fjäril klipp (dekorationshårspännen tror jag det är).
Hårspray eller gel
Långt eller kort - båda är lika fint. Men jag har ju långt hår, men jag funderade på att klippa av det. Men jag gjorde inte det. Får se om jag vågar någon gång.. hehe
Ljust eller mörkt - mörkt hår är såklart fint, men på mig själv så föredrar jag ljust. 
Sidolugg eller full lugg 
Uppsatt eller nedsläppt

♥ RANDOM
Regn eller sol
Sommar eller vinter
Hösten eller våren - jag gillar båda. 
Choklad eller vanilj
Östkusten eller västkusten - alltid västkusten :)

CHRISTMAS TAG

Publicerad 2013-12-21 14:44:00 i FRÅGOR, INSPIRATION,

Jag har blandat ihop olika Christmas tags och bara tagit bort de frågorna som var lika. Och sen har jag tagit bort de frågor som är lika Winter tagen som jag gjorde för några dagar sen. Sen har jag även tagit med några frågor som är lika från den andra tagen för de hör egentligen till jul tagen och inte vinter tagen. Då kör vi! 
 
1. Favorit julfilm?
Svar: Alla Home Alone filmerna, Love Actually, Sunes jul, Kan du vissla Johanna, Tomten är far till alla barnen. Har säkert fler, men de är dem jag kan komma på nu i alla fall. 
 
2. Favorit julfärg?
Svar: De är nog de klassiska färgerna som man har på jul. Alltså grön, röd, guld, silver m.fl.
 
3. Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?
Svar: På morgonen har jag myskläder, men senare så byter jag om till finkläder. Jag tycker om att göra mig fin på julafton för det är ändå en högtid och vi brukar åka till Johans föräldrar och fira med hans systrar, så då är man uppklädd. Och detta året ska vi ju vara hemma, men Lilian och Roger ska ju komma så då kommer jag vara uppklädd, men det skulle jag ha varit ändå. Man känner sig extra fin och julig :)
 
4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa?
Svar: Oj... jag vet inte riktigt faktiskt. Kanske något lite dyrare som man verkligen vill ha. Kanske ett Essie nagellack (eftersom jag vill ha det bland annat) eller ett par skor eller något sådant kanske. 
 
5. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?
Svar: Vi brukar dela upp det. Man får några på morgonen och resten på kvällen. Så kan man öppna några så man inte behöver vänta med alla hela dagen. Men mamma och Johan öppnar de presenterna som de gett varandra på morgonen. 
 
6. Har ni byggt pepparkakshus?
Svar: Ja, mamma och Frida har gjort det. Jag dekorerade taket- jag hann inte vara med och göra det andra för jag behövde plugga till ett prov. Det är ett annorlunda motiv detta året. Det är ett fågelbo. Det är jättegulligt! Det bästa pepparkakshuset som vvi har gjort, tycker jag, är vårt pepparkaksruckel som vi gjorde jag var ca 10 år. Det gick sönder när vi skulle sätta ihop det, men istället för att slänga det så dekorerade vi det och det blev jättebra!
 
7. Vad ska du göra på jullovet?
Svar: Vara med familjen (släkten), ta igen lite tid med mina vänner- har så dåligt samvete för att jag inte har hunnit träffa dem så mycket nu, hälsa på vänner till familjen och fira nyår och sen ska vi ju åka skidor! 
 
8. Favorit jul nagellack?
Svar: Jag har några stycken. Jag har ett skimrande grönt, ett klassiskt rött och ett skimrigt rött, silver och guld, ett glittrigt som är lite juligt och sen ett blått med glitter i. Det passar bra för julen!
 
9. Vad är din julönskning? 
Svar: Att alla ska ha en fin jul med sin familj och bara njuta. Julen är en riktigt familjehögtid! 
 
10. Vad måste finnas på julbordet?
Svar: Saker som jag gillar, haha! Nej men det måste finnas köttbullar, prinskorv, skinka, vörtbröd, potatis, gräddfil och ja allt möjligt! Julmat är suuuuuuuper gott! 
 
11. Pepparkakor eller lussebullar?
Svar: Eftersom jag älskar båda så väljer jag båda. Men om jag bara får välja en så är det pepparkakor, för det kan man äta mer av. Efter en lussebulle så blir man så mätt, haha! 
 
12. Skumtomtar eller knäck?
Svar: Definitivt knäck! Jag mår illa av skumtomtar. För när jag var liten så åt jag jättemånga och sen mådde jag så fruktansvärt illa efteråt- det var verkligen på gränsen till att jag skulle spy. Så varje gång jag äter det så mår jag illa. Kan äta en eller två men inte mer. 
 
13. Ischoklad eller marsipan?
Svar: Jag gillar inget av det speciellt mycket, men om jag ska välja så tar jag nog ischoklad. 
 
14. Köttbullar eller prinskorv?
Svar: Just nu skulle jag nog ta prinskorv. Men jag gillar köttbullar också!
 
15. Julkorv eller julskinka?
Svar: Julskinka, gillar inte julkorv.
 
16. Lax eller sill?
Svar: Usch, gillar inte sill. Jag kan äta lax, så jag väljer lax. 
 
17. Revbensspjäll eller Janssons frestelse?
Svar: Absolut revbensspjäll! Tycker inte om Janssons frestelse...
 
18. Paris eller Aladdin?
Svar: Aladdin, det är de jag brukar äta om jag köper en sån på jul. Så det får bli den helt enkelt. 
 
19. Sylta eller pastej?
Svar: Tror att jag inte väljer någon. Är inte speciellt förtjust i något utav det. 
 
20. Glögg eller julmust?
Svar: Jag tycker om både glögg och julmust, men jag väljer nog ändå julmust!
 
21. Rödbetssallad eller dopp i grytan?
Svar: Vi brukar alltid ha rödbetssallad på julbordet men vi brukar inte doppa i grytan. Så rödbetssallad. 
 
22. Risalamalta eller risgrynsgröt?
Svar: Risgrynsgröt! Tradition att äta på julaftons morgon :)
 
23. Äpplemos eller senap?
Svar: Senap.
 
24. Hemma eller borta?
Svar: Vi brukar ju alltid vara borta. Det var väldigt längesen vi var hemma och fira jul. Men båda är lika mysigt och jag kan inte välja en, för det spelar egentligen ingen roll. 
 
25. Utomlands eller Sverige?
Svar: Jag har bara varit utomlands en gång på jul tror jag och det var när vi var på Nya Zeeland. Men det känns mer ju när man är i Sverige, för det är snö. Där var det liksom 40 grader på julafton. Men det var fortfarande kul, bara annorlunda. Har inget emot att fira jul utomlands, men vill nog helst vara hemma. 
 
26. Ge eller få julklappar?
Svar: Jag tycker att båda är lika kul, så båda väljer jag. För jag älskar att ge bort saker till nära och kära. Det är så kul när någon blir glad för något man ar köpt till dem. Det är lika kul att ge som att få tycker jag. När någon man tycker om blir glad för något man har köpt till dem så blir man alldeles varm i hjärtat ♥
 
27. Mysteriet på greveholm, diesel råttor eller sjömansmöss?
Svar: Kommer inte ihåg vad sjömansmöss är, så jag väljer diesel råttor. 
 
28. Chokladkalender eller paketkalender?
Svar: Båda är ju lika roliga. Så båda. För nu har jag ju en godiskalender (choklad/godis), men jag får någon liten grej varje advent. Så det är precis lagom!
 
29. Plastgran eller äkta?
Svar: Självklart är det äkta gran som gäller får vår familj! Jag älskar doften av gran hemma på jul. Det känns extra juligt då! 
 
30. Arne Weise eller Ernst?
Svar: Båda är ju "julmänniskor". Arne har ju varit programledare på julafton och Ernst har ju sina julprogram- som är ganska harmoniska och mysiga och Arne är julig. Så jag måste nog säga båda ändå! 
 
31. När vill du att första snön ska falla?
Svar: I december. Det är då julmånaden är. Helst på första advent, då kommer julkänslorna! Nu är det väldigt dåligt med snö. Förra året var det ju massor med snö vid denna tiden. Hellre att den kommer tidigt och försvinner tidigt än att den kommer sent och så sitter man där i slutet på mars med en massa snö. Det ska vara snö när det är jul och nyår- det är hela grejen!
 
32. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen?
Svar: Konstig fråga... nej det har jag inte haha. 
 
33. När tycker du att det är dags att pynta?
Svar: Första advent eller någon gång efter det tycker jag är bra att börja pynta. 
 
34. Kan du komma på något negativt med julen?
Svar: Det är ju olika från person till person vad man tycker om julen. Jag älskar julen, man spenderar den med sin familj, man julhandlar, det snöar, julklappar och julmat. Ljuvligt!
 
35. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?
Svar: LIte längre jul vill man ju ändå ha ;)
 
36. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/i december?
Svar: Snön, allt julpynt och jullov!
 
37. Leker du i snön till exempel åker pulka eller bygger snögubbe?
Svar: Jag brukar åka pulka med min lillasyster eller kasta snöbollar på Johan för att reta honom, hihi. 
 
38. Konstigaste julklappen?
Svar: Oj, jag tror inte att jag fått någon konstig julklapp någon gång..? Brukar få bra julklappar faktiskt! 
 
39. Vad är viktigast på julen?
Svar: Att man tar det lugnt och bara myser och njuter av stämningen och sina julklappar. Sen tycker jag att det är viktigt att man har sin familj runtom sig på jul. Det är väldigt mysigt! 
 
40. Hur är din jul?
Svar: Som sagt kommer jag vara hemma detta året med min familj. På morgonen vaknar vi och öppnar paketen i julstrumporna, äter frukost. Sen myser vi mest genom dagen, grejar med de julklappar vi fick på morgonen- sen brukar vi också få något godis och en tidning, äter lite små tilltugg för att spara plats inför middagen och sen i år så kommer Johans föräldrar och så ska vi kolla på Kalle Anka och sånt, äta och sen kommer tomten och man får öppna julklappar. Frida har tjatat om tomten hur länge som helst, haha. En knep, när hon är olydig så säger vi att "tänk om tomten ser när du inte lyssnar, då blir han ju inte glad", då slutar hon! Effektivt och det behöver inte gå så långt så att man blir arg. Sen har hon ju börjat säga saker tillbaka.. till exempel om jag retas med henne lite så säger hon "nu kommer du inte få några julklappar av tomten när du är så dum", haha! Så hon säger ju lite annorlunda. 
 
Jag vet att jag skulle lagt upp den i torsdags, men det blev inte riktigt så- för jag glömde av det totallt.

 

 

SÄMST

Publicerad 2013-12-21 14:11:09 i ALLMÄNT,

Usch vad dålig jag har varit på att blogga. 
Jag har gjort annat. Till exempel så har jag blivit beroende av tv-serien Grey's Anatomy... Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om den serien. Men så har jag kollat på några avsnitt på tv och tyckte faktiskt att det var bra. Och vi har några säsonger hemma, så jag började kolla på första säsongen som har 9 avsnitt. Jag satt i flera timmar i sträck och kollade till jag hade sett färdigt. Den va såååå bra! Så nu har jag börjat kolla på säsong 2. Den har fler avsnitt, 27 stycken tror jag att det är. Man tar alltid lite färre avsnitt på första säsongen för att se om det går bra innan man gör fler. I alla fall, jag såg 7 avsnitt tror jag (ca 40 minuter långa), gick och la mig halv tre den kvällen (natten). Jag började sent dagen efter så det var lugnt! Haha... 
Och igår kollade jag på 10 avsnitt igår (hjälp mig jag är sjuk...) och la mig sent, men jag kunde inte sluta! Så jag la mig sent igår också, men det gör ju inget för jag har jullov. Jag sa till mamma och Johan att jag inte la mig så sent... men det gjorde jag... halv fyra. Så nu är jag på avsnitt 18. Ska försöka att inte titta så mycket idag haha, jag kommer ju titta. Men inte så många. Men det blir så, för i vissa avsnitt kan det vara lite halv segt och sen när man har bestämt sig för att sluta titta efter nästa avsnitt så händer det såklart något jättespännande så man bara MÅSTE fortsätta titta! 
Sen vet jag inte hur det är, men jag tror inte att de har slutat filma det ännu. För att på en hemsida så står det att det började 2005 och sen ett streck till årtalet det slutade, men det står inget, så det håller fortfarande på hoppas jag. Så just nu finns det 9 säsongen och 6 extra avsnitt. 
Okej slutpratat om mitt beroende...
 
Nu är det ju jullov som sagt! Vi hade avslutning igår. 
Och i torsdags så bowlade vi ju med klassen. Det var superkul, eftersom att jag kom tvåa av alla i klassen. Yey! Jacob kom etta och David kom trea. Han trodde att han hade gått om mig och var jätte mallig. Men så visade det sig att jag vann över honom ändå, haha! 
Igår spenderades eftermiddagen med Olivia! Jag fick stå och vänta på henne i typ 20 minuter och frös ihjäl... Men sen så åt vi pizza, så hjälpte jag henne att hitta julklappar. Vi träffade en massa folk som vi kände. Vi träffade en kille som heter William från våran gamla klass, vi såg min historialärare, träffade Olivias kompis mamma, Lisa från våran gamla klass och tre tjejer från vår gamla skola. 
Sen åkte vi över till Backaplan och köpte lite grejer där och sen åt vi brownie på Burger King, inte god. Usch! Så åkte vi hem ca halv åtta. Det var super mysigt att träffa henne. Och imorgon ska jag äntligen få träffa Annie. Sen efter det så för det inte gå över en månad innan vi träffas igen! Hör du det Annie?! :D
Idag ska vi klä granen som vi köpte i torsdags! Supermysigt! 
 
Nu under lovet är det så mycket som ska hinnas med känner jag. Blir helt stressad, brukar alltid bara ta det lugnt under lovet. Men nu är det massa saker som ska hända. Men vissa grejer kan man ju göra på helgerna efter jullovet och på sportlovet. För först är det ju julafton, annadagen så ska vi antaglien på middag hos Johans syster, på nyår ska vi till Dan och Malin, sen efter det ska vi hem och packa om och åka till Branäs (och då kommer jag inte kunna blogga, för jag vill lägga tiden på att umgås med familjen och åka skidor). 
Nu till det som ska hinnas med också: mellandagsrea, pizzahut med Madde, våldgästa Sofias hem och äta tacopizza (jag har beställt det från dem haha), sleepover med tjejer från gamla klassen, reunionmiddag med tjejer från klassen, träffa mina vänner, vara hemma- för det är så skönt att bara vara ledig och inte göra någonting. Men såklart kan man göra vissa av dessa saker efter lovet som sagt. Så det löser sig!!! :D

Nu blev det här ett mega långt inlägg, så nu måste jag sluta skriva. Christmas tagen kommer upp om en stund- ursäkta förseningen, sen ska jag ta kort på granen också när vi har klätt den. Vi hörs senare! 

JULSHOPPING

Publicerad 2013-12-18 15:07:44 i


Nu har jag köpt de sista julklapparna till mamma och Johan och en till julklapp till min lillebror Eddie. Sen ska jag julshoppa med Olivia på fredag förmodligen. Så då kanske jag köper någon mer till Frida :)

TIPS: DAN FÖRE DAN

Publicerad 2013-12-18 11:00:00 i TIPS,

Ja, så har vi ju det här med dan före dan.. Den dagen brukar oftast gå rätt långsamt medans julafton svischar förbi! Eftersom att det är dagen innan julafton och man kanske är lite spänd på sina julklappar, man vill ge bort dem man har köpt, äta julmat, mysa, vara med släkten och Kalle Anka och allt möjligt. Så då går ju dagen lite långsammare, så känns det alltid när man väntar på något. Så jag tänkte ge lite tips på vad man kan göra för att det ska gå lite fortare och vara lite roligare när man väntar på att julafton ska komma! :D
 
♥ Måla naglarna- man kanske vill ha någon speciell julmanikyr eller något sådant. 
♥ Kolla på julfilmer, så man blir boostad med julkänslor! 
♥ Kanske slå in de sista julklapparna, om man inte gjort det. 
♥ Man kan spela lite familjespel med familjen.
♥ Om man har hund kan man gå en långpromenad med julmusik i öronen. Behöver ju inte ha en hund för att göra det. 
♥ Läsa en riktigt bra bok under en filt i soffan med lite julmust till.
♥ Ringa en kompis eller träffa en kompis som man kan bjuda hem. Så kan man fika lite och prata om året som gått eller bara umgås. Väldigt mysigt! Eller så kan man hälsa på en släkting, om man har någon som bor nära. Som man kan ta en julfika med. 
♥ Förbereda familjens julstrumpor. Jag brukar fixa mammas, köpa saker som hon tycker om och lägga i. Mamma och Johan får öppna juklapparna de får av mig på kvällen. Men annars får alla någon tidning, godis och paket. Mamma och Johan öppnar sina paket som de ger varandra på morgonen- vet inte hur de kommer göra detta året dock. 
♥ Om du har syskon, så kan ni köra en heldag tillsammans, mysa, kolla på film, äta godis och bara umgås. Det kan vara väldigt mysigt. 
 
Hoppas tipsen kan ge er lite inspiration ifall nu får det tråkigt dan före dan. 

HAPPY NEWS!!

Publicerad 2013-12-17 22:04:00 i

Bestämde nyss med Annie att vi ska ses i helgen! Dubbelmys! Jag har inte träffat henne sen... 14 NOVEMBER! Herregud! Över en månad sen jag träffade henne, skäms på oss säger jag bara!
Nej, så får det inte bli igen- jag kan ju inte gå en hel månad utan Annie som jag varit bästa vän med i 6, snart 7 års tid!! Hon är en vännen jag som jag har känt längst som jag fortfarande har kontakt med. Vänner kommer och går- men hon kommer alltid att bestå!! Såklart kommer Olivia och Sofia (ja Sofia- du kommer få stå ut med mig läääääänge) det med! ♥ Och alla andra med, hoppas jag. Because I love them all! De närmaste vännerna som jag har nu, är så bra som de kan bli. Man känner om det är rätt vänner för en och det är de! Några tjejer från min gamla klass och några tjejer i min nya klass är super vänner allihopa! 
Men Olivia (4 år) och Annie (6, snart 7 år) är de jag har känt längst av de närmaste vännerna jag har nu.
                                          
 
 
 
 
 
 
 
 

EN VECKA KVAR TILL JULAFTON

Publicerad 2013-12-17 21:16:55 i ALLMÄNT,

Nu är det inte långt kvar! 
Jag kom att tänka på när jag svarade på några frågor på Christmas tagen, att jag knappt kommer ihåg vad vi brukar göra innan gästerna kommer/innan vi åker till släktingar. Jag kommer verkligen inte ihåg vad vi brukar göra förutom att äta frukost, öppna morgonpresenterna och när vi klär på sig. Jag har för mig att alla pysslar med sitt. Och de senaste åren har man ju packat ihop alla presenter inför att vi ska iväg till Johans föräldrar för att fira jul där. Alla syskonen tar med sin famlj och julklappar till Lilian och Roger. Johan har två systrar. Men får väl se vad vi hittar på innan Lilian och Roger kommer till oss. 
 
I alla fall, har bara en lektion kvar i skolan, sen är det lov. För imorgon är jag ju ledig, sen på onsdag har jag svenska, sen ska hela klassen bowla tillsammans och på fredagen ska vi bara mysa i klassrummet med några lärare och sen ska vi ner till Vasakyrkan (där jag döptes!) och ha avslutning. Och på fredag eller lördag (inget bestämt ännu) ska jag följa med Olivia och hjälpa henne julshoppa! Har ett förslag till henne som hon kan köpa till sin pappa, som jag ska köpa till Johan. Hoppas hon kommer gilla det förslaget! :)
Imorgon på min lediga dag, så ska jag upp i tid, äta, gå ut med Karlsson och sen inte till stan och julshoppa lite. Mysigt. Det är bra att komma tid, för det är faktiskt folk som julshoppar på lunchen. Och vid fyra tiden kan man inte vara i stan för det är så mycket folk! På fredag ska jag även passa på att ge Olivia hennes julklappar, annars får hon ju dem efter jul. Lika bra att ge dem i tid! Hoppas hon blir glad! Kom på nu att den ena presenten kanske inte är här hemma.. Men jag tror det, får fråga mamma! 
 
Nu ska jag hitta på något att göra en stund, har bara legat och kollat på tv. Så nu måste jag göra något känner jag. Vi hörs kanske lite senare, annars hörs vi imorgon!

2 PROV IMORGON!!

Publicerad 2013-12-16 18:55:37 i

Hjälp...!
Hur kan man sätta en kemiprov och ett franskaprov på samma dag?! ÅHHHH. Alltså, kemiprovet är jag inte speciellt orolig för- för det är inte så svårt. 
Men franskan däremot.... Oh lord... 
Sitter och pluggar inför dessa proven just nu. Mamma ska förhöra mig på kemin sen. 
Och på torsdag tänkte jag lägga upp den där Christmas tagen som jag berättade om för några dagar sedan. 
På onsdag är jag ledig, det är liksom min motivation just nu- att jag är ledig då! Och då ska jag köpa de sista presenter till min mamma och Johan. Resten har jag redan köpt till! Så det ska jag göra då. En heldag på stan, wiiiiee :) 
Nu måste jag plugga :(

GODMORGON!

Publicerad 2013-12-16 08:52:00 i

Nu är jag påväg till skolan. Vi fick sovmorgon idag. Tänkte visa vad jag har på mig idag. Kjolen är mörklila, men det syns inte i det dåliga ljuset.
Tröja- Lindex // linne- Ullared // kjol- H&M // strumpbyxor- H&M // ringar- mammas gamla så jag vet inte var de är ifrån // halsbanden- Pilgrim // armband- Raglady och det andra stödjer Ung cancer, det är ett sånt som det är färgglada pärlor på och så står det "fuck cancer". Fick det i adventspresent igår :) 

SÖMNTUTA

Publicerad 2013-12-14 21:14:46 i ALLMÄNT,

Ska bara skriva ett kort inlägg innan jag somnar igen. 
När vi kom hem från mammas jobb så var jag rätt trött så jag tog på mig myskläder och la mig i sängen, kollade på tv och sen lite på mobilen. Visste inte riktigt vad jag skulle göra. Så jag la mig ner en stund för att vila. Klockan var väl va fem. Jag vaknade nu. Haha, behövde sova verkar det som. Jag är väl ute helt frisk, både Johan och Frida är jättesjuka. Och jag har ju varit förkyld ett så det har väl blivit lite värre. Men jag försöka somna om nu. Ska dricka lite mjölk och äta lite russin. Men vi hörs imorgon! Och då är det tredje advent! :) 

PARTY LÖRDAG

Publicerad 2013-12-14 11:33:03 i ALLMÄNT,

...nej. Inte party lördag, utan plugga lördag. Usch o fy o blä! Men det måste göras. Har Kemiprov och franskaprov på tisdag. Gud bevare mig, hur ska detta gå?! Alltså kemiprovet känns faktiskt bra, men franskan däremot- NEJ! Jag ska kunna fyra modala verb (orkar inte förklara vad det är) i fem tempus. Jag orkar inte. Provet går ut på att man på första delen ska få en text på svenska med de modala verbet understrukna och sen ska man översätta hela den texten till franska och sätta alla modala verb i rätt tempus... Och sen andra delen så var det något med att skriva in rätt tempus på rätt plats eller nått sånt. Usch. Nej franska är svårt! För svårt. 

I alla fall, jag bestämde mig igår för att följa med mamma till jobbet för hon jobbar helg denna helgen eftersom det är jul snart och hon är ledig. Så då gick jag upp sex imorse och följde med henne. Så jag har pluggat sen halv åtta. Hoppas hon kommer med lunch snart, jag är hungrig :( jag är redan helt slut i huvudet... Usch! Nej ikväll ska jag belöna mig själv med film och godis! Längtar! :D 

12 DAGAR KVAR

Publicerad 2013-12-12 18:59:31 i ALLMÄNT,

Nu är det 12 dagar kvar till jul, vilket betyder att vi är halvvägs. Och imorgon är det Lucia! (+ fredag den 13:e = otursdagen). 
Just nu sitter jag i alla fall och pluggar. Vilket jag måste göra i helgen också, för jag har prov på tisdag nästa vecka. Kemiprov.. Hjälp! 


INTE MIN DAG IDAG

Publicerad 2013-12-12 10:08:56 i ALLMÄNT,

Jag är supertrött, har ont i huvudet och är på ur uselt humör idag. Är på väg till skolan och ju närmare skolan jag kommer desto tröttare och surare blir jag... Nej det är verkligen inte min dag idag! Åhhhhhh


DONE!

Publicerad 2013-12-11 15:52:49 i ALLMÄNT,

Kom precis in med Karlsson. Innan det vart jag färdig med dagens plugg! Gud så duktig jag känner mig! 
Men det är skönt att få allt det gjort. Nu ska jag ha mitt julkalender maraton haha! 
Det är snart helt mörkt ute..
Igår kväll fick jag en påminnelse om att jag inte träffat min Annie (haha ja min Annie, hon är min Annie!) ♥
Usch, det är inte bra!! Jag kan inte komma ihåg när vi sågs sist. Helt ärligt jag kommer inte ihåg när det var. Men flera veckor var det sen i alla fall :( Nej det får vi ändra på! NÄR VILL/KAN DU SES? 
 
Imorgon är det skola igen, vi har svenska, gympa och franska. Ska även gå på mattetstödet. Snart är det helg igen, veckorna går väldigt fort när man är ledig en dagen i mitten på veckan. I helgen så ska vi kolla på film på lördag vet jag, för Johan ville att vi skulle kolla på Hobbit i 3D och sen på söndag ska vi på släktkalas hos min kusin. Annars så händer det väl inte så mycket tror jag. Så får kanske träffa Annie då! 
Nu ska jag dö i sängen med julkalendern! 
 
 

FOODTIME!

Publicerad 2013-12-11 13:50:38 i

Det bästa på dagen haha! Nu är det matpause, sen ska jag göra klart det sista! Har pluggat i två och en halvtimme nu. Så min deadline är om en och en halvtimme. Men jag har pausat timern för matpause. Har en massa idéer om julklappar nu till mina föräldrar. Så får se till att åka till stan någon dag. 



GRÅ ONSDAG

Publicerad 2013-12-11 10:48:37 i ALLMÄNT,

Idag är det grått ute, ingen snö... Det måste ju komma snö till julafton! 
Jag ska i alla fall plugga nu. Jag ska plugga matte, svenska, natur och franska. Jag har satt en deadline på mig själv och det är att jag ska vara klar med det jag har sagt att jag ska göra idag. Nu får vi se hur lång tid det tar. Sen ska jag göra julkort också. Mamma sitter just nu bredvid mig och har börjat med sina. 
Senare så är det julkalendern maraton för jag har missat flera stycken, så det är ju självklart att jag måste se dem haha! Har inte kollat på julkalendern de senaste åren för de har varit så dåliga, men denna är faktiskt bra och lite rolig. Till exempel Fredde Granberg är med (han spelar till exempel Ragge i Ronny & Ragge) sen är hon som spelar Filippa Bark- vet inte riktigt vad hon heter egentligen. Men det är hon som spelar Filippa Bark i alla fall och sen är även Björn Gustavsson med. Den är faktiskt bra!
Nej, nu måste jag plugga! 

THIS DAY...

Publicerad 2013-12-10 21:11:15 i ALLMÄNT,

...har nog varit en av de roligaste dagarna! Vi fick sluta ungefär 25 minuter tidigare från franskan, vilket var superskönt eftersom man är så trött vid den tiden. Så det gjorde mig och Madde väldigt glada och det höll i sig hela dagen. Var på speed hela dagen! 
Och Sofia kom tillbaka till skolan idag, hon var inte i skolan igår- så det var alldeles tomt utan henne. MEN NU VAR HON TILLBAKA!!!! :D
Efter franskan hade vi matte, något jättekonstigt denna veckan- behöver hjälp! Lunch, med hög musik i bamba, det är musikhjälpen denna veckan så man fikc köpa kakor och lyssna på musik i bamba. Sen hade vi samhällskunskap och då hade vi prov! Jag hade övat bra och kunde det. Jag satt kvar sist av alla, så Sofia fick vänta på mig, hehe. Jag skrev väldigt mycket, så det tog lång tid haha. Skrev 8 sidor på 5 frågor haha, så nu ska jag fanimej ha ett A! 
Så var det rast igen, för har några långa raster på tisdagar, sen var det dags för natur och vi gick i genom lite genetik. Så fick vi spela något spel på datorerna som hade med DNA och RNA att göra. Okej, det var inte ett spel, utan en övning. Men det är roligare att säga spel. Då låter det roligare än vad det är, haha! Sista lektionen var engelska- en seg lektion eftersom den är den sista och klockan är mycket och man vill hem. Vi får inte ha mobiler på den lektionen heller- så han samlar in dem för de flesta sitter med dem hela tiden. Man kände sig lite naken haha! 
I alla fall, det blev en flummig lektion för vi skulle diskutera frågor i grupper på engelska då och David kom till oss och skulle diskutera och så gjorde vi det. Och pratade en massa och hel konstiga saker. Allt ifrån misstolkningar av teckningar som han gjorde till att han ritade på sina biceps... Haha! Nej, men det var kul! 
Tillslut var skoldagen slut och vi fick gå hem. När jag kom hem så dog jag i princip i sängen. 
Imorgon är jag ledig! Men jag ska faktiskt plugga och mysa med min mamma som också är ledig. Vi ska även göra lite julkort. Ska gå upp i tid imorgon så jag kan få gjort allt så snabbt som möjligt, så vi kan hitta på något! Nu ska jag läsa!
 

WINTER TAG

Publicerad 2013-12-10 20:56:57 i FRÅGOR, INSPIRATION,

1. Favorit vinter nagellack?
Svar: Det måste nog vara ett nagellack som jag har från Isadora. Jag har visat det flera gånger och det är nr 750 och det heter Polar Nights. Superfint! Och det är väldigt vintrigt just för att det är mörkblått med glitter i olika storlekar. 
 
2. Favorit vinter läpprodukt?
Svar: Det är nog mitt läppbalsam från märket Miami om jag inte minns fel, det är säkert helt fel men det är ett läppbalsam som luktar vanilj och det skyddar mot kyla, sol, vind och tar hand om läpparna. 
 
3. Mest använda vinterplagg?
Svar: Jag använder mina tjocktröjor väldigt mycket. Men om jag ska välja en så är det väl min gråa jättetjocka tröja från Hollister. Sååå varm och gosig, får visa en bild på den någon dag. Jag har den hemma, när jag är ute med Karlsson, ska handla eller vad som helst. Inte använt den i skolan så mycket dock. 
 
4. Mest använda vinter accessoar?
Svar: Har egentligen inte direkt någon julaccessoar, så det får bli juliga nagellack som jag har. Den är ju en accessoar för naglarna.
 
5. Favorit vinter doft/ljus? 
Svar: Favorit doft är nog doften av nybakta pepparkakor eller något annat juligt. Favorit ljus är nog mitt ljus från Star Lytes som luktar Strawberry and cream, vill inte tända det för jag vill inte att det ska ta slut. Så jag luktar bara på det. 
 
6. Favorit vinter dryck?
Svar: Varm choklad och chai, jag tycker att chai är juligt för det smakar lite kanel och det luktar jul helt enkelt! 
 
7. Absoluta favorit jul/vinter film?
Svar: Jag kan inte välja en, haha. Så det får bli alla Ensam hemma filmer, Tomten är far till alla barnen, Kan du vissla Johanna (den går varje julafton efter Kalle Anka), Sunes jul (vet inte varför- men de är knäppa och roliga) och sen är det väl fler men inte vad jag kan komma på nu. 
 
8. Favorit jul/vinter låt?
Svar: Som sagt så kan jag aldrig välja en. Så mina favoriter just nu är: Förevigt Nu- Ainbusk, All I Want for Christmas Is You- Mariah Carey, Mistletoe- Justin Bieber, Last Christmas- Wham!, I Wish You A Merry Christmas- Bing Crosby.
 
9. Favorit högtidsmat/godis?
Svar: Helt vanlig julmat är helt gudomligt tycker jag! I godisväg så är det nog polkagrisar, julkola och knäck! 
 
10. Vad är din favorit juldekoration detta året?
Svar: Det är nog min julstjärna som hänger i fönstret. Det finns bild på den längre ned. 
 
11. Vad finns högst upp på din önskelista?
Svar: Jag har inte skrivit någon önskelista detta året för jag vet inte vad jag ska skriva. Jag brukar få väldigt fina julklappar utan att skriva en önskelista. Men något jag velat ha ett tag är en morgonrock, för det är så kallt på morgonen. Men det står nog inte högst upp på min önskelista. Men det finns med. Annars har jag inget speciellt.
 
12. Vad är din planer för jullovet detta året?
Svar: Umgås och fria jul och nyår med familjen. Sen ska vi ju till Branäs i början av nästa år! Såååå kul! Längtar verkligen, jag är så glad att vi åkte skidor i början av detta året för det var något av det roligaste och svåraste jag har gjort! Man är helt slut i kroppen efter en hel dag men det är så kul! Sen ska jag försöka ta igen lite tid med min kära vänner som jag inte har hunnit träffa så speciellt mycket nu under första terminen på gymnasiet. Men det är ju förståligt, eftersom det är så mycket nytt i början och det är mycket att göra och massa prov och sånt. Och när man för en gångs skull inte behöver plugga så ska man iväg på annat eller bara sova haha! Men jag får se till att träffa dem lite! :) Saknar dem ju! 
 
 
 

 

 

HITTAT LITE INSPIRATION

Publicerad 2013-12-09 19:25:30 i ALLMÄNT,

Nu har jag hittat lite inspriation när jag googlade lite på nätet. Jag har hittat en Christmas tag och en Winter tag som jag tänkte göra. Det är väl någon fråga som är likadan, men då tar jag bort den från den ena bara. Så dessa kommer att komma upp på bloggen, en imorgon och den andra kommer upp lite senare. Tänkte börja med Winter tag först, eftersom det ändå är några veckor kvar till jul fortfarande. 
Men den kommer som sagt upp imorgon! 
Sen har jag även lite andra idéer, men det får ni se senare vad det blir!
Nu måste jag fortsätta plugga! 
 

PROV IMORGON

Publicerad 2013-12-09 17:39:41 i ALLMÄNT,

Imorgon har jag samhällsprov, och jag sak sitta och öva på frågorna nu hela kvällen. Det är bara 11 frågor, så det är ju inte så farligt. Men jag kan dem inte så jättebra ännu, så det ska jag få in i huvudet. Jag vet att uppdateringen är på väldigt låg nivå, men just nu har jag inte så mycket inspiration just nu. Vet liksom inte vad jag ska blogga om riktigt. Få försöka hitta lite inspiration, så jag kan blogga om roliga saker. Men nu måste jag verkligen plugga! 

JULIGT ♥

Publicerad 2013-12-08 21:06:00 i INSPIRATION,

 Julstämning i våran lägenhet!
Jag vet att vissa av bilderna ser helt konstiga ut men så får det vara helt enkelt! Jag och min lillasyster har varsin minigran i våra rum, de är så gulliga! Längtar tills vi köper den stora granen och pyntar den och lägger alla paket under den, sååå mysigt! Och ja, vi har en julstrumpa till våran hund, ifall ni undrar varför det är en för mycket... Men han ÄLSKAR att öppna paket, det är det bästa han vet. Så då brukar vi slå in hundgodis eller någon hundleksak som han får öppna! :) 
Juligt och fint hemma, dock hat nästan i princip all snö regnat bort... och det är bara slask kvar som kommer frysa till is under natten. Då gäller det att vara i tid imorgon, kommer säkert vara mycekt förseningar och bilar som krockat m.m. Nu ska jag plugga lite samhäll och sen sova! Upp tidigt imorgon, börjar 8 :(

O.P.I - START TO FINISH

Publicerad 2013-12-08 13:33:34 i

I advents present den här gången så fick jag ett lack från O.P.I. Det är 3 i 1: ett base coat, top coat och strengthener i ett. Himla bra! Jag har testat den, och den funkar jättebra tycker jag! Naglarna blir glansiga och fina. Så får vi hoppas att det stärker naglarna ordentligt. Men O.P.I är ju ett väldigt bra märke, så det gör det nog! 

2:A ADVENT

Publicerad 2013-12-08 11:27:02 i ALLMÄNT,

Det snöar för fullt ute, så mysigt det var att vakna och dra upp gardinen och se all snö!
Tråkigt nog, så ska det regna på eftermiddagen :(
Varför måste det regna när snön äntligen har kommit?! Vi har varit ute i snön, blåsigt och kallt var det, men det var mysigt. Karlsson sprang och fångade alla snöbollar och åt upp dem. Han älskar snö. 
Idag är det som sagt andra advent, fick min andra adventspresent, ska fota den och lägga upp sen! Det börjar bli riktig julstämning hemma nu. Har en minigran i mitt rum, julstjärnor, julstrumporna hänger uppe och idag ska vi baka pepparkakshus och pepparkakor! Mums! Så ska vi göra lite julkort ikväll! Det blir en riktigt julig andra advent! 
Ska försöka fota pepparkakshuset och pepparkakorna sen, annars får det bli imorgon. Men jag ska i alla fall fota allt julpynt, men det får jag göra när det blir lite mörkare, för då ser det mer juligt ut!
Förutom massa julpyssel så ska jag plugga... Både matte och samhäll. Kanske lite natur och franska om jag hinner och orkar, vore skönt att få lite gjort. Ha en fin andra advent ♥
 
 

JULSHOPPAR

Publicerad 2013-12-07 15:13:32 i


JULSHOPPAR med Johan. Vi köper julklappar till mamma. Ska se om jag hittar något till mig själv också ;)
Har även hittat lite till Johan, men det kan jag inte köpa nu. Just nu är vi på Dubliner och tar en pause.
Sprang på Filippa och hennes bror Samuel från min gamla klass. Filippa har jag inte träffat på flera veckor och Samuel har jag inte träffat sen i somras, så det var jättekul att se dem!! 

5 DECEMBER

Publicerad 2013-12-05 21:48:38 i ALLMÄNT,

Det slutade med att jag kollade på 2 filmer till igår... Johan Falk- Spelets Regler och The Devil Wears Prada. Så sammanlagt kollade jag på 4 filmer igår, oupsi! Men det var skönt att bara sitta och kolla på film. 
 
Hoppas eran dag har varit bra! Min dag har varit lång, så jag är väldigt trött. Vi hade gympa, lunch, mattestöd och sen franska. Och när jag kom hem så övade jag inför historia redovisningen och sen kollade jag på The Princess Diaries 2 (den var väldigt bra!) och så duschade jag och nu ska jag öva lite till och sen sova. Hur trött som helst! 
Ute så stormar det för fullt! Snöregnar massor, så det kommer nog vara halt imorgon- så får ta en buss tidigare imorgon eftersom det kan vara förseningar och sånt. 
Nu måste jag plugga vidare så jag får sova någon gång. 
Godnatt! 
 
 

MEN ÅHHH

Publicerad 2013-12-04 17:51:08 i ALLMÄNT,

När jag hade tänkt att blogga jättebra och sånt idag, så bara glömde jag helt bort det och kollade på filmer istället  haha, alltså hade jag en produktiv dag idag, hehe.......
Min dag har i alla fall sett ut såhär: Jag vaknade och gick upp ca kvart över nio. Åt frukost och kollade på tv, sen gick jag ut med Karlsson. Så kom jag hem och så kollade jag på The Princess Diaries och sen Sweet Home Alabama, två riktigt bra filmer. Måste se The Princess Diaries 2 också, tror aldrig att jag har sett den. 
Så kom Sofia hit och pratade lite och gick ut med Karlsson och sen skulle hon hem :( 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... har verkligen aning om vad jag ska göra. Kommer säkert bli så att jag sätter på en film till hehe... Men ibland behöver man bara ligga i sängen och mysa och ta det lugnt. Det är så skönt! Dagen har dock gått liiiite för fort känner jag, men nu är det ändå snart helg, så det gör inte så mycket. 
Imorgon så börjar jag 12, för jag har ingen svenska- vilket är väldigt skönt med ännu en sovmorgon! 
Nu ska jag kolla på film, HAHA! 


Några få bilder från morgonpromenaden! Solen värmde i den kalla vinden :) 

1 MÅNAD!

Publicerad 2013-12-03 20:15:00 i ALLMÄNT,

Idag har jag bloggat i en månad! Jag tycker att det har gått väldigt bra ändå! Med detta inlägget så blir det 94 inlägg! Ändå väldigt mycket tycker jag! ÄVen fast vissa dagar har varit väldigt tomt på inlägg, men jag ska försöka skärpa mig! Får ha lite tidsinställda inlägg som kommer upp när jag är upptagen eller är i skolan! Imorgon är jag ju ledig så då kan jag ju blogga normalt, men andra dagar är det ju inte så! 
Hoppas att ni som läser den tycker att den är bra! Hoppas att mycket av det jag skriver kan inspirera er och att ni sprider vidare bloggen till era vänner, det hade varit väldigt roligt! 
Ha en fin kväll! 

FANTASTISK DAG! ♥

Publicerad 2013-12-03 19:48:00 i

Trött, men på ett härligt sätt! 
Dagen har varit väldigt rolig! Har flamsat och haft roligt under rasterna/håltimmen, haha! SÅ KUL!
Jag och Madde var nog mest flamsiga och sprang omkring och gjorde massa roliga och knäppa saker. Vi gick på speed verkligen- vet inte riktigt vad som hände haha! 
Sen efter skolan träffade jag upp bästa vännen Olivia! Supermys! ♥ Vi fikade och pratade om massa saker och gick på stan ett tag. Det var hur mysigt som helst! Fortfarande ovant att vi inte går i samma klass... 
Men dagen var hur lyckad som helst! Började med att jag försov mig och hade 20 minuter på mig innan jag behövde gå- men jag hann! Helt otroligt! Så dagen började väl inte så jättebra, gillar inte att stressa, dessutom var jag trött. Men dagen blev bara bättre och bättre. Så är ju superkul! 
Har väldigt ont i halsen nu dock, men det är nog för att vi sprang ute i bara långärmat... oups! Men det blir nog bättre när jag har sovit! 
Är fortfarande på speed och väldigt glad! Så kul när dagen är såååå lyckad! Kan inte beskriva känslan! 
Sen vill jag lämna ett litet meddelande till Sofia ♥
Hoppas du sover gott inatt så du inte blir så trött och mår lite bättre! Tack din goa hejdå kram och pussen på kinden! Om du vill får du komma hit efter föreläsningen imorgon och kolla på film eller något- om du har tid hihi! Puss o kram! :)




Suddiga med härliga bilder från idag i skolan- tagna av Karin, sen är det några bilder från en film hon spelade in på oss hihi. 
Det jag har på mig är:
Harems byxor (såna slappa som bara hänger haha) från H&M // alldeles för stor tröja från Gina Tricot // skor från converse 
 

BLUE

Publicerad 2013-12-02 21:44:53 i


Inte den bästa bilden kanske, men den får duga! Fint va? :)

FULL RULLE

Publicerad 2013-12-02 21:26:55 i ALLMÄNT,

Hela dagen har bara flugit förbi! 
Slutade skolan vid 14, och gick hem till pappa och tog ut Pricken, sen myste vi i soffan och jag höll på att somna. Efter ett tag kom Annalena hem och vi gick till Eddies dagis för att möta upp pappa för de skulle på kvartssamtal. Sen åkte vi hem och jag busade med Eddie och så åt vi lite middag och busade lite till. Sen så körde min fader mig hem. Nu ligger jag helt utslagen i min säng- ska sova snart. Börjar tidigt imorgon, men slutar lite tidigare för vi har ingen engelska! Sen är jag ju ledig på onsdag! Uppdateringen blev inte som jag tänkt idag. För tidsinställa några inlägg så det kommet upp lite roliga saker när jag är i skolan. Godnatt! 
Målning av naglar pågår! Återkommer med resultatet! 

GO TO BED

Publicerad 2013-12-01 21:42:48 i ALLMÄNT,

Ingen vidare uppdatering idag! Förlåt, men jag har pluggat hela dagen. 
Imorgon börjar jag tidigt så jag måste gå upp vid sex. Jesus Kristus säger jag bara! 
Sen efter skolan imorgon ska jag träffa pappa, Annalena och Eddie. Ska äta middag där, mysigt. 
Hoppas alla har haft en härlig första advent! Vi hörs imorgon, godnatt! 

DECEMBER- 1:A ADVENT

Publicerad 2013-12-01 14:21:38 i ALLMÄNT,





En godiskalender och en chokladkalender som jag ska öppna varje dag + adventspresent som jag får varje advent. Denna advent fick jag ett mini duschset från the body shop med en duschtvål, bodylotion och en skrubb boll :) 

Jag är barnsligt förtjust i godis/chokladkalender! 
Vi har julpyntat lite, men stjärnor i fönstren osv och ikväll ska vi göra julkort som vi alltid gör på första advent. Då lyssnar vi på julmusik och gör kort tillsammans. Nu är det bara snön som fattas- då kommer julkänslor för mig! Det känns "juligare" när snön kommer. 

Sedan imorse har jag pluggat och lyssnat på julmusik. Tog en pause nyss för att äta lite. Nu ska jag plugga lite till. Mamma och Frida är på Frölunda torg och Johan grejer på övervåningen. 

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela