HANNAMARTINA

VARDAGSMOTION

Publicerad 2014-03-16 17:30:12 i ALLMÄNT,

↑ Det är något som är viktigt och det är vardaglig träning förutom den träning man gör annars (om man gör det). 
Det finns många som inte tänker på vad en extra promenad kan göra för kroppen och humöret. 
Exempel på vardagsmotion kan vara: 
♥ Man går till busshållplatsen på morgonen, oftast får man gå en bit. 
♥ Sen kan man tänka på en sak när man åker hem på eftermiddagen att man går av 1-2 hållplatser innan man egentligen ska gå av för att få lite extra motion. Anledningen varför jag säger att man ska göra detta på eftermiddagen är för att på morgonen har man oftast inte tid.
♥ Om du har en hund till exempel, så kan du ta ut den på 1-2 långa rundor. Dessutom hjälper du dina föräldrar på köpet. 
♥ Den klassiska: att ta trapporna istället för hissen. Vi har väldigt mycket trappor på våran skola, så det är mycket spring upp och ner för att komma till de olika salarna- men bra motion!
♥ Städa rummet ger faktiskt också bra träning, man böjer sig ner, sträcker på sig, håller på mycket med armarna; till exempel när man dammsuger, dammar, torkar golvet, hänger upp kläder, bäddar sängen, lyfter lådor osv. 
+ att föräldrarna blir glada och du med för den delen! 
♥ Ta cykeln om du ska någonstans, till exempel handla något, träffa en kompis i närheten, åka till stranden. Jag och Annie cyklade till Björlanda Kile för att bada i ormviken och ha picknik. Det tog 2 timmar att cykla dit från mig ungefär (dock råkade vi ta en liiiiten omväg, men det gjorde inte så mycket) och sen cyklade vi tillbaka igen. Kul och svettigt var det! 
 
Sånt här är bra att tänka på om man inte har så jättemycket tid för att träna som vanligt. 
Det är bra för kroppen, man blir gladare, kanske snällare om man varit på lite dåligt humör och piggare. 
När vi hade haft fridluftsdag för några veckor sen i skolan så var jag jättepigg sen och kunde plugga jättebra och var mer koncentrerad! Så träning gör mycket för kroppen och det är därför jag vill komma igång att träna! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela