HANNAMARTINA

CHRISTMAS TAG

Publicerad 2013-12-21 14:44:00 i FRÅGOR, INSPIRATION,

Jag har blandat ihop olika Christmas tags och bara tagit bort de frågorna som var lika. Och sen har jag tagit bort de frågor som är lika Winter tagen som jag gjorde för några dagar sen. Sen har jag även tagit med några frågor som är lika från den andra tagen för de hör egentligen till jul tagen och inte vinter tagen. Då kör vi! 
 
1. Favorit julfilm?
Svar: Alla Home Alone filmerna, Love Actually, Sunes jul, Kan du vissla Johanna, Tomten är far till alla barnen. Har säkert fler, men de är dem jag kan komma på nu i alla fall. 
 
2. Favorit julfärg?
Svar: De är nog de klassiska färgerna som man har på jul. Alltså grön, röd, guld, silver m.fl.
 
3. Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?
Svar: På morgonen har jag myskläder, men senare så byter jag om till finkläder. Jag tycker om att göra mig fin på julafton för det är ändå en högtid och vi brukar åka till Johans föräldrar och fira med hans systrar, så då är man uppklädd. Och detta året ska vi ju vara hemma, men Lilian och Roger ska ju komma så då kommer jag vara uppklädd, men det skulle jag ha varit ändå. Man känner sig extra fin och julig :)
 
4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa?
Svar: Oj... jag vet inte riktigt faktiskt. Kanske något lite dyrare som man verkligen vill ha. Kanske ett Essie nagellack (eftersom jag vill ha det bland annat) eller ett par skor eller något sådant kanske. 
 
5. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?
Svar: Vi brukar dela upp det. Man får några på morgonen och resten på kvällen. Så kan man öppna några så man inte behöver vänta med alla hela dagen. Men mamma och Johan öppnar de presenterna som de gett varandra på morgonen. 
 
6. Har ni byggt pepparkakshus?
Svar: Ja, mamma och Frida har gjort det. Jag dekorerade taket- jag hann inte vara med och göra det andra för jag behövde plugga till ett prov. Det är ett annorlunda motiv detta året. Det är ett fågelbo. Det är jättegulligt! Det bästa pepparkakshuset som vvi har gjort, tycker jag, är vårt pepparkaksruckel som vi gjorde jag var ca 10 år. Det gick sönder när vi skulle sätta ihop det, men istället för att slänga det så dekorerade vi det och det blev jättebra!
 
7. Vad ska du göra på jullovet?
Svar: Vara med familjen (släkten), ta igen lite tid med mina vänner- har så dåligt samvete för att jag inte har hunnit träffa dem så mycket nu, hälsa på vänner till familjen och fira nyår och sen ska vi ju åka skidor! 
 
8. Favorit jul nagellack?
Svar: Jag har några stycken. Jag har ett skimrande grönt, ett klassiskt rött och ett skimrigt rött, silver och guld, ett glittrigt som är lite juligt och sen ett blått med glitter i. Det passar bra för julen!
 
9. Vad är din julönskning? 
Svar: Att alla ska ha en fin jul med sin familj och bara njuta. Julen är en riktigt familjehögtid! 
 
10. Vad måste finnas på julbordet?
Svar: Saker som jag gillar, haha! Nej men det måste finnas köttbullar, prinskorv, skinka, vörtbröd, potatis, gräddfil och ja allt möjligt! Julmat är suuuuuuuper gott! 
 
11. Pepparkakor eller lussebullar?
Svar: Eftersom jag älskar båda så väljer jag båda. Men om jag bara får välja en så är det pepparkakor, för det kan man äta mer av. Efter en lussebulle så blir man så mätt, haha! 
 
12. Skumtomtar eller knäck?
Svar: Definitivt knäck! Jag mår illa av skumtomtar. För när jag var liten så åt jag jättemånga och sen mådde jag så fruktansvärt illa efteråt- det var verkligen på gränsen till att jag skulle spy. Så varje gång jag äter det så mår jag illa. Kan äta en eller två men inte mer. 
 
13. Ischoklad eller marsipan?
Svar: Jag gillar inget av det speciellt mycket, men om jag ska välja så tar jag nog ischoklad. 
 
14. Köttbullar eller prinskorv?
Svar: Just nu skulle jag nog ta prinskorv. Men jag gillar köttbullar också!
 
15. Julkorv eller julskinka?
Svar: Julskinka, gillar inte julkorv.
 
16. Lax eller sill?
Svar: Usch, gillar inte sill. Jag kan äta lax, så jag väljer lax. 
 
17. Revbensspjäll eller Janssons frestelse?
Svar: Absolut revbensspjäll! Tycker inte om Janssons frestelse...
 
18. Paris eller Aladdin?
Svar: Aladdin, det är de jag brukar äta om jag köper en sån på jul. Så det får bli den helt enkelt. 
 
19. Sylta eller pastej?
Svar: Tror att jag inte väljer någon. Är inte speciellt förtjust i något utav det. 
 
20. Glögg eller julmust?
Svar: Jag tycker om både glögg och julmust, men jag väljer nog ändå julmust!
 
21. Rödbetssallad eller dopp i grytan?
Svar: Vi brukar alltid ha rödbetssallad på julbordet men vi brukar inte doppa i grytan. Så rödbetssallad. 
 
22. Risalamalta eller risgrynsgröt?
Svar: Risgrynsgröt! Tradition att äta på julaftons morgon :)
 
23. Äpplemos eller senap?
Svar: Senap.
 
24. Hemma eller borta?
Svar: Vi brukar ju alltid vara borta. Det var väldigt längesen vi var hemma och fira jul. Men båda är lika mysigt och jag kan inte välja en, för det spelar egentligen ingen roll. 
 
25. Utomlands eller Sverige?
Svar: Jag har bara varit utomlands en gång på jul tror jag och det var när vi var på Nya Zeeland. Men det känns mer ju när man är i Sverige, för det är snö. Där var det liksom 40 grader på julafton. Men det var fortfarande kul, bara annorlunda. Har inget emot att fira jul utomlands, men vill nog helst vara hemma. 
 
26. Ge eller få julklappar?
Svar: Jag tycker att båda är lika kul, så båda väljer jag. För jag älskar att ge bort saker till nära och kära. Det är så kul när någon blir glad för något man ar köpt till dem. Det är lika kul att ge som att få tycker jag. När någon man tycker om blir glad för något man har köpt till dem så blir man alldeles varm i hjärtat ♥
 
27. Mysteriet på greveholm, diesel råttor eller sjömansmöss?
Svar: Kommer inte ihåg vad sjömansmöss är, så jag väljer diesel råttor. 
 
28. Chokladkalender eller paketkalender?
Svar: Båda är ju lika roliga. Så båda. För nu har jag ju en godiskalender (choklad/godis), men jag får någon liten grej varje advent. Så det är precis lagom!
 
29. Plastgran eller äkta?
Svar: Självklart är det äkta gran som gäller får vår familj! Jag älskar doften av gran hemma på jul. Det känns extra juligt då! 
 
30. Arne Weise eller Ernst?
Svar: Båda är ju "julmänniskor". Arne har ju varit programledare på julafton och Ernst har ju sina julprogram- som är ganska harmoniska och mysiga och Arne är julig. Så jag måste nog säga båda ändå! 
 
31. När vill du att första snön ska falla?
Svar: I december. Det är då julmånaden är. Helst på första advent, då kommer julkänslorna! Nu är det väldigt dåligt med snö. Förra året var det ju massor med snö vid denna tiden. Hellre att den kommer tidigt och försvinner tidigt än att den kommer sent och så sitter man där i slutet på mars med en massa snö. Det ska vara snö när det är jul och nyår- det är hela grejen!
 
32. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen?
Svar: Konstig fråga... nej det har jag inte haha. 
 
33. När tycker du att det är dags att pynta?
Svar: Första advent eller någon gång efter det tycker jag är bra att börja pynta. 
 
34. Kan du komma på något negativt med julen?
Svar: Det är ju olika från person till person vad man tycker om julen. Jag älskar julen, man spenderar den med sin familj, man julhandlar, det snöar, julklappar och julmat. Ljuvligt!
 
35. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?
Svar: LIte längre jul vill man ju ändå ha ;)
 
36. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/i december?
Svar: Snön, allt julpynt och jullov!
 
37. Leker du i snön till exempel åker pulka eller bygger snögubbe?
Svar: Jag brukar åka pulka med min lillasyster eller kasta snöbollar på Johan för att reta honom, hihi. 
 
38. Konstigaste julklappen?
Svar: Oj, jag tror inte att jag fått någon konstig julklapp någon gång..? Brukar få bra julklappar faktiskt! 
 
39. Vad är viktigast på julen?
Svar: Att man tar det lugnt och bara myser och njuter av stämningen och sina julklappar. Sen tycker jag att det är viktigt att man har sin familj runtom sig på jul. Det är väldigt mysigt! 
 
40. Hur är din jul?
Svar: Som sagt kommer jag vara hemma detta året med min familj. På morgonen vaknar vi och öppnar paketen i julstrumporna, äter frukost. Sen myser vi mest genom dagen, grejar med de julklappar vi fick på morgonen- sen brukar vi också få något godis och en tidning, äter lite små tilltugg för att spara plats inför middagen och sen i år så kommer Johans föräldrar och så ska vi kolla på Kalle Anka och sånt, äta och sen kommer tomten och man får öppna julklappar. Frida har tjatat om tomten hur länge som helst, haha. En knep, när hon är olydig så säger vi att "tänk om tomten ser när du inte lyssnar, då blir han ju inte glad", då slutar hon! Effektivt och det behöver inte gå så långt så att man blir arg. Sen har hon ju börjat säga saker tillbaka.. till exempel om jag retas med henne lite så säger hon "nu kommer du inte få några julklappar av tomten när du är så dum", haha! Så hon säger ju lite annorlunda. 
 
Jag vet att jag skulle lagt upp den i torsdags, men det blev inte riktigt så- för jag glömde av det totallt.

 

 

Kommentarer

Postat av: Hannah

Publicerad 2015-12-21 13:33:32

Super bra frågor👍🏼❤️

Svar: Tack! <3
Martina

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Martina

Välkommen till min lilla blogg som inte är lika cool och utrustad som andra bloggar... men den är enkel och har förhoppningsvis intressanta inlägg! Jag skriver om min diabetes som jag fick i början av 2015, mitt liv, saker jag tycker om och annat smått och gott. Vad roligt att du tittade in och hoppas att du stannar kvar och läser! <3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela